ANNONSE: Indre Nordmøre Senioruniversitet

Ingressbilde med arrangør og tittel

Norge vårt Norge

Indre Nordmøre Senioruniversitet arrangerer 25. april 2024 busstur til Olavshallen i Trondheim for å sjå storsuksessen og stumfilmen NORGE VÅRT NORGE.  Vi har nokre billettar igjen, så no inviterer vi folk som ikkje er medlemmar til å bli med. Frist for påmelding er torsdag 18. januar.

Publisert Sist oppdatert

Om forestillinga

Norge vårt Norge
Reklamebilde

Vi gjentar suksessen og viser Lyder Selvigs ikoniske norgesfilm til nyskrevet musikk av Trygve Brøske.

Storsuksessen og stumfilmen Norge vårt Norge i toner og billeder fra 1929 er et nasjonalt klenodium, som nå får følge av musikk skrevet nesten hundre år senere. Festforestillingen var i 2022 en del av Kosmoramas festivalprogram.

Dette er nemlig en patriotisk hyllest til nasjonen. Filmen er en odyssé gjennom Norge fra sør til nord. Den er også en nydelig filmet kavalkade over virksomhetene nasjonen lever av, som jordbruk, skogbruk, fiske, hvalfangst og industri. Vi er også med på hopprenn i Holmenkollen, og vi får situasjoner med Knut Hamsun og Sonja Henie – scener som har vært ukjente for norsk offentlighet i 90 år.

Norge vårt Norge spilte høsten 1929 tre forestillinger hver dag i fem uker, ledsaget av orkester forsterket med operasanger. Senere hadde filmen suksess i Sverige og USA. Den spesialskrevne musikken av Trygve Brøske består av «gammel» musikk, musikk fra filmens samtid, komplementert med Brøskes egen nyskrevet musikk.

Filmen er delt i to akter på 56 og 45 minutter, med pause mellom aktene.

Til nypremieren i 2022 restaurerte og digitaliserte Nasjonalbiblioteket filmen, og sporet sågar opp glemte scener. Restaureringsarbeidet og nypremieren på Norge vårt Norge i 2022 var et tverrfaglig samarbeide mellom Nasjonalbiblioteket, Kosmorama, Trondheim Symfoniorkester & Opera, Olavshallen, komponist Trygve Brøske og produsent Dag Hoel.

Om turen

Indre Nordmøre Senioruniversitet arrangerer 25.april 2024 busstur til Olavshallen i Trondheim for å sjå storsuksessen og stumfilmen "Norge vårt Norge" i toner og bilder fra 1929 med Trondheim Symfoniorkester og nyskriven musikk av Trygve Brøske. Vi har nokre billettar igjen, så no inviterer vi folk som ikkje er medlemmar til å bli med. 

Påmelding

Frist for påmelding er torsdag 18. januar 2024

Påmelding til 

Kjellaug Foseide Tlf: 97978200 E-post: kjellaugf@gmail.com
Marie Drøivoldsmo Tlf: 95115936 E-post: marie.droivoldsmo@gmail.com

 

Betaling

Turen kostar 1200 kr pr. person og inkluderer buss, middag og billett.

Betal til Indre Nordmøre senioruniversitet Konto: 4040.16.00150

Frist for innbetaling er 18. januar 2024

Hugs å oppgi namn når du betaler. Merk betalinga med: Norge 2024.

 

Program

Kl 15.00 Avreise frå Surnadal Kulturhus.

Bussen kjører om Rindal sentrum dersom det er nokon som skal vere med derifrå.

Kl 17.00 Middag

Kl 19.30 Forestilling

Kl 21.30 Retur frå Trondheim

Vi reknar med å vere på Skei ca 23.30

 Velkommen til ei spesiell oppleving!

For Indre Nordmøre senioruniversitet
Kjellaug  og  Marie

Powered by Labrador CMS