Tryg forsikring melder:

Dog standing close to barbecue and looking up to owner

Hold de firbeinte unna grillfesten

Sommeren har ankommet, og for mange betyr det grilltid. - Det kan fort ende med en tur til veterinæren dersom restene blir servert til hunden eller katten, sier Espen Borge, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I fjor hadde Tryg Forsikring tusenvis av skader knyttet til mage- og tarmsykdommer, diaré og forstoppelse.

- Dette kan ofte være fordi hunden eller katten har fått i seg mat som den ikke burde. Det kan ende med et veterinærbesøk som koster opp mot 10.000 kroner, sier Borge.

Kan gi varige mén

Det kan få varige konsekvenser for kjæledyret ditt dersom det skulle klare å få i seg ben fra kjøttrestene.

- Dette kan splintre og forårsake skader i mage- og tarmkanalen. I tillegg til dette burde man være obs på grillspydene. De lukter ofte godt, og hunden kan fort svelge hele spydet, sier Borge.

Men det er ikke bare ben og spisse gjenstander som kan være farlig. I tillegg til å unngå mat med høyt fettinnhold, som pølser og burgere, kan maiskolben gjøre store skader.

- Disse kan sette seg fast i tarmsystemet og skape alvorlige problemer. Ofte kan dette medføre akutt behandling, og operasjon kan være eneste alternativ.

Pass på

Det er lurt å holde de firbeinte unna selve grillen når man tilbereder maten, i tillegg til å oppbevare den på et bord som er for høyt til at kjæledyret kan få nasket til seg noe.

- Holdt et øye med dem, både mens du spiser og når du lager mat - det kan være farlig for dyret å komme for nært grillen, sier Borge.

Dersom man mistenker at kjæledyret har fått i seg noe det ikke burde, er det viktig å observere.

- Se etter tegn på sykdom som oppkast, diaré, forstoppelse, endringer i spise- og drikkevaner eller unormal oppførsel. Da burde veterinær kontaktes umiddelbart.

Powered by Labrador CMS