Tina Sæterbø og Gine Sæterbø gratulerer Ingrun etter kampen onsdag. De er sterkt imponert over hva hun presterer på banen.

Vokter målet og scorer mot verdens beste lag

Surnadalsjenta Ingrun Ranes (18) ble mandag kåret til banens beste på hjemmelaget Volda mot Vipers Kristiansand. Under onsdagens treningskamp fortsatte hun å imponere.

Gav Vipers sterk motstand

Onsdag hadde Volda sin andre og siste treningskamp mot Vipers Kristiansand i oppkjøringen til seriestart. Også denne ble spilt i Volda Campus Arena. Vipers Kristiansand vant Champions League for andre året på rad i år, og i spillerstallen har de mange landslagsspillere fra hele åtte ulike nasjoner.

Ingrun var en stor og viktig brikke for at Volda spilte uavgjort 4-4 mot Vipers de siste ti minuttene av treningskampen da lagene møttes på ny onsdag. I tillegg til gode redninger satte hun selv inn det siste målet for hjemmelaget.

Volda viste fra start av hvorfor de har kommet seg til eliteserien, og gav Vipers meget sterk motstand. De ledet flere ganger i løpet av første omgang. Ved pause var det gjestene som lå foran, hvor de hadde scoret 16 mål og hjemmelaget 13. Andre omgang dro Vipers mer ifra, men det absolutt ikke uten kamp.

Samme antall mål siste ti minuttene

Stillingen var 20-29 da Ingrun kom på banen ti minutter før kampens slutt. Hun satte seg i respekt med en gang da hun reddet de to første skuddene. Til sammen hadde den ferske elitespilleren tre redninger av syv skudd. Kampen endte 24-33.

Med andre ord fikk lagene inn samme antall mål (4-4) under Ingruns spilletid for Volda, og det siste av hjemmelagets mål kastet hun selv i motstandernes nett.

To målvakter på scoringslisten

Ingrun skryter av sine lagvenninner. Her fra mandagens treningskamp avbildet sammen med de to andre målvaktene Hante Hamel og Hilde Søyseth.

Hilde Søyseth har vært målvakt for Volda i en årrekke. Hennes mor er fra Surnadal og hennes far er fra Rindal. Både Hilde og Ingrun kom på scoringslisten på onsdag, med langskudd fra eget målfelt mot verdens beste lag.

Fra mandagens kamp: Banens beste mot verdens beste lag