Pressemelding Gjensidige:

Dette irriterer innbyggerne i Møre og Romsdal mest på flyturen

Flystreiker, bagasjetrøbbel og forsinkelser har preget nyhetsbildet den siste tiden, men hva plager passasjerene når de er på plass inne i flyet ?

Det er mye som kan gå galt på en flytur, men noen ting er likevel mer irriterende enn annet.

En fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige, viser at kroppslukt, barneskrik og fulle folk er bare noe av det som kan gå innbyggerne i Møre og Romsdal på nervene - under en flytur.

Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige, og tror mange kjenner seg godt igjen i denne beskrivelsen. Han tror at mange tar med seg uvaner og dårlig oppførsel med seg inn i flyet. På mange fly kan seteplassen oppfattes som trang og med lite plass til ben og personlige gjenstander.

I følge undersøkelsen blir godt over halvparten av flypassasjerene mest irritert av spark og dytting i seteryggen. Mange irriterer seg også grønn over at passasjeren foran legger ned setet og gjør en allerede trang plass, enda trangere

– Noen ting er det vanskelig å gjøre noe med, mens andre ting går det fint å ta hensyn til. Selv om 1 av 4 irriterer seg over barnegråt, må en tenke at dette også kan være vanskelig for foreldrene, sier Voll. I tillegg har mange av oss vært i samme situasjon, og da bør det være enklere å ha forståelse for dette.

Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige.
Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige.

– Med ekstra høyre kostnader og flere år med endrede reisevaner for mange, er muligens tålmodigheten for mange satt på prøve denne sommeren, sier Voll

– Samtidig har fly generelt dårlig plass, sier hanl, og mener at det derfor er det viktig å vise hensyn til andre medpassasjerer. Ved å vise litt tålmodighet, bidrar en til en god start på reisen for seg selv og de rund en, avslutter Voll.

Dette irriterer innbyggerne i Møre og Romsdal mest på flyturen:

  1. Sparker og dytter i seteryggen - 57 prosent
  2. Berusede medpassasjerer - 54 prosent
  3. Lukter dårlig - 35 prosent
  4. Støy og bråk – 34 prosent
  5. Tar mye plass – 32 prosent
  6. Legger ned setet – 30 prosent
  7. Småbarn som gråter og støyer – 24 prosent
  8. Snakker høyt – 22 prosent
  9. Reiser seg ofte fra setet – 16 prosent
  10. Spiser mat som lukter rart – 13 prosent
Powered by Labrador CMS