Portrettbilde av en mann.
Jakob Nørbech, Daglig leder i Surnadal, Heim og Tingvoll Gjensidig Brannkasse.

Millionutbytte til kundene i Surnadal, Heim og Tingvoll

Tiden går og Gjensidige består. Det gjør også kundeutbyttet, noe som gir kundene i Surnadal og Rindal 7 millioner kroner. Dette skriver Gjensidige i en pressemelding mandag.

For 15. år på rad deler Gjensidige ut aksjeutbytte til eierne. Mesteparten av dette går til Gjensidigestiftelsen, som sender utbyttet videre til kundene. I Surnadal og Rindal utbetales det til sammen 7 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen og den lokale brannkassen, og hver kunde får i gjennomsnitt utbetalt 2420 kroner.

Den spesielle ordningen gjør at Gjensidigestiftelsen betaler 2,5 milliarder kroner til kunder over hele landet. Siden 2010 har kundene fått 30 milliarder kroner. 

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål i tillegg til utdelinger til trygghet og helse. Stiftelsens samlede samfunnsbidrag gjennom disse formålene vil i år være rundt 3 milliarder kroner. I en tid der priser og renter har økt kraftig, håper vi kundene setter pris på dette bidraget, sier Jakob Nørbech, leder i Surnadal, Heim og Tingvoll Gjensidig Brannkasse. 

- Vi er veldig glade for at kundene får mesteparten av det utbyttet Gjensidige betaler til sine eiere. På den måten ivaretas det århundrelange og tette forholdet mellom selskapet og kundene, sier Nørbech. Utbyttet utgjør 11,1 prosent av det hver enkelt kunde betaler i forsikring.

I 2010 ble Gjensidige notert på Oslo Børs, men det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap ble videreført av den største eieren, som er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Surnadal, Heim og Tingvoll Gjensidig Brannkasse er et lokalt kundeeid selskap med 175 års historie og samarbeider tett med Gjensidige Forsikring.

Powered by Labrador CMS