Janne Husby, Oddvar Telstad, Olav Polden og Martinus Grønnes i Surnadal Røde Kors ønsker flere med på laget.

Trenger flere folk – for å sikre fortsatt eksistens

Publisert Sist oppdatert

Surnadal Røde Kors går nå ut bredt og appellerer til hele surnadalsbefolkningen når de nå ønsker økt rekruttering. Førstkommende søndag, den 2. oktober kl. 14:00, blir det i tillegg åpen dag ved depotlageret Røde Kors har på baksiden av gamle Wavin.

– Vi er ute etter flere folk for å hjelpe og finne folk, sier Olav Polden i Røde Kors.

Per i dag er det et sted mellom 10 og 15 aktive medlemmer i hjelpeorganisasjonen, og selv om det foreløpig ikke er kritisk mangel på folk ønsker Polden, sammen med administrerende leder Janne Husby, operativ leder Oddvar Telstad og operativ hjelpemann Martinus Grønnes, å være tidlig ute for å sikre fortsatt eksistens for Røde Kors i Surnadal.

– Vi trenger folk for at hjelpekorpset skal bestå, fortsetter Polden. Når noe skjer så stiller vi selvfølgelig opp, men vi har alle familier og en aktiv hverdag så vi trenger påfyll av nytt blod.

Hjelpekorpset i Røde Kors bistår ofte i leteaksjoner i fjellet eller lignende. Da handler det gjerne om å hjelpe folk tilbake til vei dersom de er bortkomne; utover det bistår Røde Kors etter behov. – Vi stiller både folk og ikke minst utstyr til disposisjon ved behov. Og kanskje like viktig er lokalkjennskapen som de trengende gjerne mangler, forteller Grønnes.

Polden forteller at det ikke eksisterer noen krav til nye medlemmer og at den enkelte vil få alle nødvendige kurs. Og kursene avholdes lokalt så lenge det lar seg gjøre.

– Det er en aldersgrense på 18 år for operative aksjoner, men ellers er det fritt frem. Nye medlemmer blir kurset i førstehjelp og i søk og redning. Kursene holdes lokalt av oss som er her. Og så har vi hatt en del samarbeid med Rindal Røde Kors, så vi hjelper oss selv så langt det lar seg gjøre, sier Polden.

– Surnadal Røde Kors er et takknemlig korps å komme inn i, fordi vi har flinke folk, godt utstyr og god økonomi. Det er slettes ikke alle forunt, fortsetter han.

– Det er en veldig givende gjerning, for man utgjør faktisk en forskjell, sier Grønnes.

– Og folk er veldig takknemlige for hjelpen vår, supplerer Telstad.

– Vi oppfordrer alle til å ta kontakt, avslutter Polden.

Kontaktinformasjon til Surnadal Røde Kors finner du HER.

Søndag 2. oktober klokken 14 blir det åpen dag på baksiden av gamle Wavin, der blant andre Innveno holder til i dag. Polden, Husby, Telstad og Grønnes håper mange tar turen.

Powered by Labrador CMS