Stavganggruppa i Surnadal pensjonistlag:

Stavgang til Torvik

Publisert Sist oppdatert

Det var lett regn i lufta da vi gjekk vestover fra Torvik og tilbake. I kaffepausen som foregikk utendørs startet også med noe regn, men etter hvert ble det oppholdsvær. Det er tydelig at regnvær gjør noe med deltakelsen, for i dag var det 17 personer som stilte opp. Men ingen sure miner for det, og som vanlig vart det en trivelig stund i godt lag. Selvsagt er det bra med trim, men det kan en gjøre på egen hånd, men å erstatte det sosiale alene er ikke mulig.

Den tida det var sjøen som holdt grendene sammen, låg de to gårdene i Torvik (Oppistua og Nestua) gunstig til i leia mellom fjordene her. I 1879 var det utskifte mellom de to gårdene, og i utskiftinga vart setra delt, Nestua fikk vestre parten og Oppistua den østre. I 1879 og 1880 var det utskifte av innmarka og utmarka.

Den 1. august i år var det åpen gård i Oppistua Torvik, og de kunne by på foring og presentasjon av dyra, ansiktsmaling, barneridning, mini traktorpark, snekkerverksted og tradisjonelle leker i tunet. En regner med at det var populært for barna.

Neste torsdag går det mot avslutning for stavgang i år, og vi møtes ved Vang skiarena i Røgrenda.

Vegen gikk ikke lenger, og vi måtte snu.
Fra kaffepausen.
Powered by Labrador CMS