Surnadalingene kom med godvær og godt humør.

Surnadalinger med Ut i Trollheimen

Så var turen kommet til naboene våre i sør. I alt 15 stykker takket ja til invitasjonen og ble med på tur til Trollheimstunet mandag den 13. september. Og de hadde med godvær. Endelig dukket sola fram etter mange dager med regn og skodde.

Publisert

Vertskapet på Trollheimstunet var i storslag som vanlig. Etter orientering om virksomheten ble det varm mat inne i lavvoen. Trollgryta gikk ned på høykant.

Kaffen ble servert i gapahuken. Her ble det bålkaffe og vafler med trollkrem, alt av beste kvalitet. Gøran fulgte så opp med historier og sanger. Stemningen var god og smilene satt løst. Kanskje noen kjente til typene fra Øvre Surnadal som fikk omtale? Visene om potetdyrking i bratt terreng, om Dagros fra Bøverdal og Herr Bø fra Bøfjord, og ikke minst om Nasadråppen, fikk applaus så det monnet. Det fikk for øvrig alle innslag. Trivelig var det, og Rindal pensjonistlag er glad for at naboene takket ja til invitasjonen og kom og deltok i Ut i Trollheimen.

Dette var nummer 15 av 16 turer, så torsdag 16. september blir det siste tur i dette prosjektet som ser ut til å ha gledet svært mange.

På tur innover.
Velkommen til Tollheimstunet!
Tre generasjoner.
Nydelig pyntet inne i lavvoen.
Trollgryta smakte.
God mat og god prat.
Servering i gapahuken. Vafler med trollkrem, nam, nam!
Og kaffe må til, fra svartkjel med einerdusk i tuten.
Spilloppmaker fra øverste hylle.
Her er det bare å gi seg over!
Smilene satt løst.
Ja, moro var det.
Takk for oss!
Og noen må jo ordne opp etterpå!
Powered by Labrador CMS