Alise Einmo

Alise Einmo nummer 3 i motbakke-NM

Alise Einmo løp inn til en sterk 3. plass i motbakke-NM som ble arrangerte i Førde lørdag.

Rindal IL Friidrett skriver følgende om løpet på sin Facebookside:

Glimrende løpt av Alise i dette 8,3 km tøffe motbakkeløpet i Førde. Hun kom inn på 45,07 og ble nr 2 i K23-34. Vinneren Anne Bersagel, fra Tjalve, som nettopp er blitt norsk statsborger, vant totalt og klasse K 35-39. Hun brukte 42,22, og vant relativt klart foran Karoline Halsen Kyte, som løp på hjemmebane. Hun har vunnet de fleste store motbakkeløpene så langt i år. Hun brukte 43,20.

Alise hadde full oversikt over hvordan hun lå an, og ble skikkelig presset bakfra for å berge bronsen. Til slutt hadde hun 22 sek margin for å unngå den sure fjerdeplassen.

Slik beskriver Alise starten på løpet:

- Va et brutalt løp! Stor fart fra start. Snakket med de andre etter målgang, og det var litt annen løype enn det bruker å være på motbakkeløp. Første 3,8 km var forholdsvis flatt på gangvei-asfalt. Har ikke løpt 3000 m på mange år, så ble pers på 3000 på første delen av løypa, med ca 40 m stigning. Første km på 3:20.