Tore Bæverfjord (f.v.), Sondre Næss Bolme og Vegar Brøske (bak) kommer til for å feire Sindre Hyldbakk Kvandes 2-1-scoring mot Smøla.

Folkefest på Syltøran da Surnadal knuste Smøla - og ny seier til damelaget

A-laget til Surnadal vant 7-1 hjemme, damelaget 2-0 borte.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en festdag på alle måter for seniorfotballen i Surnadal IL lørdag. Seks poeng av seks mulige - tre på herrelaget og tre på damelaget - og et solfylt Syltøran med 300 tilskuere.

Fotballgruppa i Surnadal IL er godt i gang med arbeidet med ny klubblåt, "Blått blod", som lanseres i forbindelse med seniorlagenes siste hjemmekamper for sesongen.

Denne helga er Erik Sande fra Sande Film, sammen med gode hjelpere fra Nordmøre Folkehøgskule, på plass på Syltøran for å gjøre opptak til det som skal bli den tilhørende musikkvideoen.

Erik Sande fra Sande Film var på plass for å gjøre opptak til musikkvideoen til den nye Surnadal IL Fotball-låta, "Blått blod". Her med Heid Snekvik, lagleder for Surnadals A-lag og initiativtakeren bak den nye klubblåta.

Det betød blant annet at lagenes innmarsj ble tatt to ganger, og at tribunene var fylt med enda mer blått enn vanlig. Både ansiktsmaling, flagg, skjerf og andre effekter var viktige ingredienser, og både spillere, publikum og speaker ga alt ved scoringer alle scoringer.

Og de skulle det bli mange av, i hvert fall etter hvilen. Før pause bredsidet Arnstein Aasbø inn 1-0 etter glimrende raid og innlegg fra venstrekant Vegard Gjul, og Surnadal tok oppskriftsmessig ledelsen mot tabelljumboen Smøla etter 16 minutter. Scoringen var Aasbøs sjette for sesongen.

Laget fra havgapet hadde imidlertid på ingen måte tenkt å gi seg, og viste både duellstyrke og svært oppofrende innsats, som gjorde det lett å forstå at de har vært nære ved å ta flere enn de tre poengene de stod med før kampen mot Surnadal.

Etter 32 minutter utlignet smølværingene da Sindre Lillehaug satte et frispark fra 17 meter direkte i mål, og 1-1 stod seg til pause.

Dobbel Gjul og Hyldbakk Kvande

I pausen gjorde Erik Sande opptak av et jublende Syltøran-publikum, som fikk klare instrukser om å simulere feiring etter scoring. I andre omgang slapp de å late som, for da det sprakk opp for Smøla, sprakk det skikkelig.

Indreløper Sindre Hyldbakk Kvande scoret to mål, i det 53. og det 60. spilleminutt, og mellom der rakk også Vegard Gjul å tegne seg på scoringslista. Dermed stod det plutselig 4-1 med en halvtime igjen.

Vegard Gjul feirer scoring sammen med entusiastiske publikummere.

I det 64. minutt fosset Arnstein Aasbø mot mål på jakt etter sitt andre mål for dagen, og fikk tåa på ballen rett foran bortelagets Håkon Bjørkly. Smøla-forsvareren endte dermed opp med å treffe bare foten til Aasbø, og ble belønnet med rødt kort av dommer Per Iver Skrøvset.

Arnstein Aasbø når ballen først, og blir felt omtrent på 16-metersstreken. Smølas Håkon Bjørkly belønnes med rødt kort for taklingen.
Arnstein Aasbø når ballen først, og blir felt omtrent på 16-metersstreken. Smølas Håkon Bjørkly belønnes med rødt kort for taklingen.
Arnstein Aasbø når ballen først, og blir felt omtrent på 16-metersstreken. Smølas Håkon Bjørkly belønnes med rødt kort for taklingen.

Frisparket fra få desimetere på utsiden av straffefeltet endte ikke i scoring, men Vegard Gjul dunket inn sitt andre etter 71 minutter. 5-1.

Den lynhurtige angriperen inntok deretter servitørrollen, da han serverte toppscorer Sander Smevoll ti minutter senere. Smevoll gjorde ingen feil, og satte inn sitt 10. seriemål for året - i serierunde nummer åtte.

Surnadal fortsatte hardkjøret mot Smøla-målet, og i det 84. minutt fastsatte Viljar Fiske Kvande sluttresultatet til 7-1 til Webjørn Holtens mannskap.

Entusiastiske feiringer

Det er liten tvil om at filmopptakene satte en ekstra spiss på dagen for både de rundt 300 oppmøtte og Surnadal-spillerne.

Hyldbakk Kvande feiret 2-1 med å skli på knærne bortover gresset, tok Vegard Gjul runden og ga "high five" til entusiastiske, unge fans ved sidelinja etter 3-1. Viljar Fiske Kvande fulgte opp med en flott feiring sammen med Surnadals unge ballhentere etter 7-1.

Viljar Fiske Kvande feirer 7-1-målet med ballhentere og unge, ivrige tilskuere.
Viljar Fiske Kvande feirer 7-1-målet med ballhentere og unge, ivrige tilskuere.

Kaptein Vegar Brøske spilte sin 150. obligatoriske A-kamp for Surnadal mot Smøla, mens Frikk Hauglann Talgø fikk sin kamp nummer 50.

Med seieren ligger Surnadal på 5. plass med 15 poeng på åtte kamper. Det er ett poeng mindre enn KBK 2 (sju kamper), Sunndal og Malmefjorden på plassene foran, og fem færre enn serieleder Tomrefjord.

Nå gjenstår tre kamper for blåtrøyene: Åndalsnes (B), Dahle (H) og KBK 2 (B), og hele tabellen kan du se ved å trykke her.

Fisha Gebremariam (t.v.), Trond Ellevset Blekken og John Ingebrigt Gjerstad flagger på tribunen.
De må nesten kunne kalles Surnadal IL Fotball-legender, Kjell Smenes, Olav Smevoll og Arne O. Sæter. Lørdag var de på plass for å se Surnadal slå Smøla 7-1.

Flere bilder fra kampen (Bildeserie, bla ved å bruke pilene på sidene):

Vegard Gjul og Sander Smevoll
Sindre Hyldbakk Kvande
Vegard Gjul
Sindre Hyldbakk Kvande jubel
Heid Snekvik og Erik Sande
Andreas Dalsegg Sæter
Arnstein Aasbø
Sindre Hyldbakk Kvande
Tore Næss
Syltøran publikum mot Smøla 2.10.21.
Andreas Dalsegg Sæter
Matias Hæggernes

Borteseier for damelaget - inntok tabelltoppen

Også damelaget Surnadal/Søya/Todalen tok tre poeng lørdag. De spilte borte mot Bud/Elnesvågen/Bryn/Malmefjorden, og vant til slutt 2-0.

Toppscorer Alice Eide Naustbakk var nær scoring midtveis i første omgang, men frisparket hennes traff tverrliggeren. To minutter tidligere hadde et frispark fra hjemmelaget lidd samme skjebne, og det ble ikke scoring før Stine Fiske sendte et innlegg fra venstre i mål etter 44 minutter.

Dermed kunne Surnadal/Søya/Todalen gå til pause med 1-0-ledelse.

Også i andre omgang måtte publikum vente lenge på å få se nettsus, men heldigvis for Surnadal/Søya/Todalen kom målet riktig vei også denne gangen.

I 90. minutt fant Monta Pecina Ingvild Berg med et innkast, og resten gjorde Berg selv, på flott vis: 2-0 til bortelaget.

Seieren var lagets fjerde for året, og dermed topper Surnadal/Søya/Todalen tabellen med sine 13 poeng på sju kamper. KBK på plassen bak er imidlertid bare ett poeng bak, og har to kamper mindre spilt.

Kampfakta 4. divisjon herrer:

Surnadal-Smøla 7-1 (1-1)

Mål:

1-0 Arnstein Aasbø (16.)
1-1 Sindre Lillehaug (32.)
2-1 Sindre Hyldbakk Kvande (53.)
3-1 Vegard Gjul (55.)
4-1 Sindre Hyldbakk Kvande (60.)
5-1 Vegard Gjul (71.)
6-1 Sander Smevoll (81.)
7-1 Viljar Fiske Kvande (84.)

Gule kort: Sondre Næss Bolme og Vegard Gjul, Surnadal. Kasper Dear Sagli, Smøla.
Rødt kort: Håkon Bjørkly, Smøla (64.)

Surnadal stilte slik (4-3-3, fra høyre mot venstre):

Mattis Fiske

Lars Mogstad
Tore Næss
Vegar Brøske
Tore Bæverfjord

Sindre Hyldbakk Kvande
Andreas Dalsegg Sæter
Sondre Næss Bolme

Sander Smevoll
Arnstein Aasbø
Vegard Gjul

Innbyttere:

Torstein Snekvik
Viljar Fiske Kvande
Frikk Hauglann Talgø
Håkon Bredesen
Lasse Vaseng Hansen
Matias Hæggernes
Ingebrigt Løfaldli (ikke benyttet på grunn av skade under oppvarming)

Kampfakta 3. divisjon kvinner:

Bud/Elnesvågen/Bryn/Malmefjorden-Surnadal/Søya/Todalen 0-2 (0-1)

Mål:

0-1 Stine Fiske (44.)
0-2 Ingvild Berg (90.)

Surnadal/Søya/Todalen stilte slik:

Astrid Dammen Gjeldnes
Mona Pecina
Ingvild Berg
Oda Bæverfjord
Karen Grytskog Skralthaug
Marte Nes
Mathea Lysø
Ane Mogstad
Stine Fiske
Andrea Eide Naustbakk
Alice Eide Naustbakk

Innbyttere:

Mari Lie-Fjeldvær
Beret Grytskog Skralthaug
Mathea Polden

Powered by Labrador CMS