Ronny Kjøsen (Arkivbilde).
Ronny Kjøsen (Arkivbilde).

Kjøsen sentral i folkemusikk-satsing

Har laget vignett, er jurymedlem i prestisjetung konkurranse og skal opptre.

Publisert Sist oppdatert

sorganiskRonny Kijøsen Organisasjonen FolkOrg, for folkemusikk og folkedans, melder i en pressemelding av rindalingen Ronny Kjøsen har en viktig rolle når de lørdag 3. oktober arrangerer storstilt direktesending på YouTube.

I Live-studio i sendinga spiller nemlig Kjøsen storgardsmusikk fra Hedmarken med vinnergruppa fra Landsfestivalen i gammeldansmusikk 2019, Bjørnblakken.

Han har også laget vignetten til sendinga og er med som en av jurymedlemmene til konkurransen om å lage den beste nye gammaldanslåten i høst.

Lørdagens sending kan du se her.

Om det de kaller "høstens store folkemusikksending", skriver FolkOrg blant annet følgende:

"Lørdag 3. Oktober fra kl 17.00 stiller flere av landets beste folkemusikere opp til FolkOrg sin direktesending, på hele 6 timer, sendt fra Atlungstad Brenneri i Stange kommune! Det er filmselskapet Fabelaktiv, med prosjektleder Pål Bratås, som skal holde i de tekniske spakene, så dette blir en fullverdig tv-sending!

Våre dyktige programledere Thomas Nilssen fra Løten, og Solbjørg Tveiten fra Stange, skal lede oss gjennom et variert og spennende program, her blir det alt fra tradisjonell kveding til solospill på bassgitar i løpet av kvelden.

I løpet av sendingen får vi besøk av den populære gruppa SVER, vinnere av gruppespel på Landsfestivalen 2019, Bjørnblakken, den utradisjonelle duoen Kleppen/Kåsa og mange flere.

I tillegg til mye god musikk har vi invitert flere spennende gjester til studio, deriblant det nye heidersmedlemmet i FolkOrg. Hvem det er får du vite når du følger med på sendingen!

«Plaster på såret»

Koronasituasjonen har gjort at mange av de store, nasjonale arrangementene har blitt avlyst. Dette gjelder også for de tradisjonsrike arrangementene innen folkemusikk som Landskappleiken og Landsfestivalen i gammeldansmusikk.

I tillegg har mange mindre kappleiker og treff måtte avlyse og utsette sine arrangement, noe som har vært svært trist for mange.

- Folkemusikksendingen kan på ingen måte erstatte festivalene og kappleikene, men vi håper den kan være som et lite «plaster på såret», sier prosjektleder for sendingen Liv Annette Nygjerdet.

Innslag fra hele landet

- Dette gleder jeg meg til! Denne sendinga vil gi oss en fantastisk mulighet til å få vist den store bredden og mangfoldet innen folkemusikken og –dansen for et stort publikum. Vi vil møte profesjonelle utøvere som har hele verden som konsertarena og lokale spel- og dansarlag som hver på sin måte jobber målbevisst for å ta vare på tradisjonsmusikken og -dansen, sier styreleder i FolkOrg, Hilde Reitan, og fortsetter:

- Det er allerede kommet inn mange filmsnutter fra hele landet, men vi håper også å få inn flere og varierte innslag i løpet av sendinga slik at vi får delt og vist frem hva som skjer i hele landet via sosiale medier! Her er alle invitert til å bidra.

Ronny Kjøsen er nylig ansatt som organsist i Stangvik, Todalen og Åsskard.