Turstigruppa i Rindal IL melder:

Nytt fra turstigruppa

Alle som har gått etter stien til Torhøtta i den siste tiden har sikkert lagt merke til prøveprosjektet med klopper av furutre som er skivet opp. Furua er et vindfall som ble liggende over stien, og i steden for å kappe den og fjerne den fra stien, ble det bestemt å forsøke og bruke den til klopper i bløte partier av stien.

Svetten silte og armene ble litt lange etter hvert, og vi etterspør derfor litt hjelp til å få fraktet disse furuskivene oppover i lende. Håper derfor at noen glade turgåere har ork og anledning til å ta med seg en skive oppover og legge den fra seg ved siden av stien. Best at den blir lagt ved siden av stien, siden det ofte kan være behov for litt gravearbeid før den legges på. Setter stor pris på hver meter vi sparer oss, men ikke ta de med helt til topps.

Stien opp til Skåkleiva fra Brønstadøyan har vært i svært dårlig forfatning, og vi beklager dette på det sterkeste. Vi driver for tiden med remerking av denne stien, og vi har per dags dato fått remerket stien opp til ei snøfonn like før stien møter stien til Kårøyan. Når snøen forsvinner vil vi remerke resten. Stien fra Brønstadøyan er veldig fin og normalt ganske tørr, og vi vil igjen anbefale turgåere å benytte denne stien. Om noen er usikre enda kan man vente til snøen har forsvunnet helt.

Neste større prosjekt for remerking er stien fra Gammelseterøyan til Librekksetra. Stien her har vært "forglemt" i noen år, og trenger å bli pusset opp igjen. Dette arbeidet vil bli startet opp ganske raskt, og fremdriften vil bli annonsert på Trollheimsporten etter hvert som arbeidet går fremover.

Turstigruppa i Rindal IL

Powered by Labrador CMS