Støtter opp om den lokale isbanen

Surnadal Blades har i vinter arrangert ulike skøyteaktiviteter på isrinken på Øye. Takket være leie av traktor med snøfreser fra Eiksenteret, har snøhåndteringen blitt mye enklere for klubben, som setter stor pris på den lokale hjelpen.

Publisert

Den nye skøytebanen på Øye har nå vært i bruk siden desember i fjor, til stor glede for mange ivrige skøyteentusiaster.

Primus motor i Surnadal Blades, Janis Balandins, kan fortelle at det er godt oppmøte på de arrangerte aktivitetene på skøytebanen, hvor det første kvelden møtte opp hele 60 stykker til kurs.

Med hjelp fra velvillige sponsorer og med god hjelp fra lokalsamfunnet, er Surnadal Blades i stand til å holde åpen og vedlikeholde banen gjennom hele vinteren.

- Jeg håper selvsagt på kaldere vær fremover, da varmegrader og regn ikke er ideelle isforhold, sier Balandins.

Får leie gratis traktor ut sesongen

Eiksenteret i Surnadal har i vinterens sesong leid ut en traktor med snøfreser til klubben. Før dette måtte skøyteklubben bruke håndfresere for å fjerne all snøen, noe som var veldig tidkrevende.

- Etter at vi fikk traktoren til hjelp, bruker vi nå bare 25 minutter på å få fjerne all snøen, til motsetning til de tre timene vi brukte med håndfreserne, forteller Balandins.

(F.v) Håkon Vang Aas, Ove Øye, Helge Nilsen Wesche, Janis Balandins, Iver Magne Nes og Jon Magne Sæter

Han utrykker stor takk til Eiksenteret for å få leie traktoren gratis, som kom som en gledelig overraskelse.

Stolte sponsorer av Zuccarellostiftelsen

Daglig leder i Eiksenteret Surnadal, Jon Magne Sæter, skryter av Balandins og resten av gjengen i Surnadal Blades for deres arbeid med å gi lokalsamfunnet et attraktivt aktivitetstilbud i vintersesongen.

De siste tre årene har Eiksenteret vært stolt sponsor av Zuccarellostiftelsen. Stiftelsen ble etablert gjennom et personlig initiativ fra NHL- spilleren Mats Zuccarello, en stor hockeystjerne både i USA og Norge. Stiftelsen skriver på sine sider at de jobber for å gi barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, etnisitet, bosted og økonomi.

Stiftelsen åpner for at både enkeltpersoner og klubber/idrettslag kan søke om støtte og tilskudd til blant annet innkjøp av nødvendig utstyr, rehabilitering av idrettsfasiliteter og kostnader for å opprettholde eller øke antall deltakere.

- Vi i Eik-kjeden mener det arbeidet Zucarellostiftelsen gjør er svært viktig, og deres holdninger sammenfaller med våre egne. Som sponsor håper vi å hjelpe flere barn og unge ut i aktivitet, forteller Sæter. Han er glad for at Eiksenteret i Surnadal kan støtte opp om lokale initiativtakere med ulik hjelp og støtte.

Surnadal Blades har selv sendt inn søknad til stiftelsen med ønske om støtte til klubben, da de har store planer om å realisere blant annet drømmen om en kunstisbane i fremtiden.

Det er en kjent sak at været på Nordmøre ikke alltid spiller på lag med de som ønsker seg skøyteis i vinterhalvåret.

- Med kunstis vil vi få større muligheter til å arrangere flere aktiviteter, mer uavhengig av været og klimaet, sier Balandins.

Inspeksjon av den importerte og restaurerte ismaskinen de bruker på isbanen
Powered by Labrador CMS