Kaja Sjøthun Bråstad og Steinar Aasbø serverte kake og lunsj nå før jul.

– Mye kan løses over en kopp kaffe

For å feire samlokalisering og markere tiden vi nå går inn i, hadde nye Eika Økonomi Nordvest og Sunndal Sparebank invitert til julelunsj med kaffe, rundstykker og kake i lokalene på Oppistua i Surnadal.

For anledningen hadde Surnadalen ikledd seg sin skjønneste hvite vinterdrakt, og med digital fyr i peisen inne på møterommet var det en koselig og uformell lunsjservering til de som kom for å slå av en prat med bygdas ferskeste bank og økonomirådgivere.

Eika Økonomis nye daglige leder, Kaja Sjøthun Bråstad, veksler mellom regnskapsforetakets lokasjoner i Rindal, Surnadal og Sunndalsøra. Hun er veldig fornøyd med mottakelsen av det nyopprettede selskapet, både i Rindal og Surnadal.

– I dag feirer vi godt samarbeid. Vi er veldig fornøyde med hvordan sammenslåingen har gått, og både jeg og de andre her på huset setter stor pris på samlokaliseringen, både kollegialt og forretningsmessig.

– Så hadde vi for så vidt en markering da vi flyttet inn, men siden det snart er jul så passet det så fint med en julelunsj. Det er en fin måte å treffe kundene på utover ordinære kundemøter på et kontor, smiler Bråstad.

Uordinære kundemøter i Oppistua.

– Fått et godt fotfeste

Både Kaja og, leder for forsikring, Steinar Aasbø, er godt fornøyde med mottakelsen etter at de meldte flytting til Oppistua.

– Jeg synes vi treffer Surnadalsmarkedet godt. Vi merker helt klart effekten av samarbeidet med banken, og vi opplever en god tilflytting av Surnadalskunder, sier Bråstad.

– Det er synergieffekten av et helhetlig økonomisk rådgivningstilbud, supplerer Aasbø. Jeg synes også at vi har blitt veldig godt mottatt i Surnadal. Vi opplever en enorm etterspørsel, så jeg føler dette har vært en suksess.

Noe av grunnen til den gode mottakelsen tror Aasbø skyldes den uformelle tonen og lokale forankringen de ansatte har, med Bjørg Aa, Mette Helen Mikkelsen og Steinar i spissen.

– Bare på banksiden har vi som sitter her over 100 års erfaring med bank og forsikring. Og vi er stort sett tilgjengelige hele tiden. Jeg pleier å si at jeg sover mellom 12 og 06, men hvis det kniper, så… Her skal alle som kommer få hjelp, og det er mye som kan løses over en kopp kaffe, sier han.

Aasbø får medhold fra to av dagens lunsjgjester. Elin og Joralf Aasbø, for ordens skyld mor og far til tidligere nevnte Steinar, synes det er godt å få treffe dem som sitter på pengene. De har også fått bruk for regnskapstjenestene til Kaja.

– Det er viktig at det går an å treffe folk i banken, det er både trivelig og hjelpsomt. Og så fikk vi bruk for en time hos Eika Økonomi i forbindelse med skatt og annen rådgivning da vi solgte leiligheten vår, forteller Elin Aasbø.

Joralf og Elin Aasbø koste seg med kaffekoppen foran peisen.

– Vet akkurat hvor det er

Kundeoppfølging er i førersetet for både Kaja og Steinar. – En av fordelene med samlokaliseringen er jo at folk kan komme hit og møte både bankfolk og regnskapsfolk. Regelmessig oppfølging av kundene er kjempeviktig, og det har blitt enda bedre når nå sitter under samme tak, sier Bråstad.

– Vi er opptatt av å kjenne kundene våre, så selv om vi heter Sunndal Sparebank så er vi surnadalinger som kjenner Surnadal. Nylig fikk jeg telefon fra en som trengte hjelp til å bygge noe – «sånn som vi har bak fjøset vet du» – og da vet vi nøyaktig hvor han mener, forteller Aasbø.

Powered by Labrador CMS