Tom Godtland i Rindal næringsforum sammen med varaordfører Magnar Dalsegg og Sivert Dombu, Mons Otnes og Nils Heggem på Rindal kommune sin stand.

Den store hyttedagen i Rindal - Hyttemessa som har alt

To år har gått siden den første store hyttedagen i Rindal. Denne lørdagen var Rindalshuset igjen fylt til randen av tilbydere av varer og tjenester til hyttemarkedet, noe både hyttefolk og bygdefolk ser ut til å sette stor pris på.

Publisert Sist oppdatert
Utenfor Rindalshuset blir vi møtt av RBL sin stand med maskiner og utstyr, blant annet ATV og snøscooter.
Innholdsrik stand for opplevelsesbedriften iTrollheimen.
iTrollheimen har hatt suksess med dialektplakater og bærenett med dialektord. Disse finnes også i veldig mange andre dialekter.
Hva med et Trollheimen-krus?
Messearrangøren Rindal nærngsforum arrangerte konkurranse om hvem som hadde dagens beste stand. Yngve Røøyen og Randi Holte sitter i styret i Rindal næringsforum.
Statera økonomi.
Turstigruppa i Rindal IL har æren for turstiene som så mange setter utrolig stor pris på.

– Her kan du få alt

Midt i mylderet forteller Tom Godtland i Rindal næringsforum at det er rundt 50 utstillere denne gangen. Noen av dem er nye utstillere, som ikke var med forrige gang.

– Her kan du få alt fra hyttetomt til interiør, vi har alt her. Det er rørleggere, elektrikere, snekkere og murere, renholdstjenester og lokalmat i ulike varianter, for å nevne noe. Kommunen er også på plass med informasjon, og de kan svare på spørsmål, sier Godtland.

Det kan se ut som det er veldig mange hyttefolk innom messa, i alle fall er det mange i fritidsklær, som folk ofte foretrekker når de er på hytta. Og det er folk i alle aldre, så det er tydelig at det er et generasjonsskifte på gang også, påpeker han.

Kan bli enda større

Godtland forteller at han allerede har fått spørsmål om å gjøre Den store hyttedagen enda større, og det er med tanke på å få med hele regionen.

– Denne gangen er det utstillere fra Rindal, Surnadal og Orkland, men det er også interesse for samarbeid fra Aure og Heim, sier han, og fortsetter:

– Mange har også ytret ønske om at hyttedagen skal arrangeres hvert år, og det synes jeg er et godt signal.

Polaris Nordmøre viste fram en en liten del av sitt enorme utvalg av kjøretøy, klær og utstyr.
Gode naboer på stand. Inga Dalsegg og Holum gård.
Holum gård.
Elshaug renhold.
3 Venner.
Mange hyttefolk tar turen innom Gardsbakeriet Hæmstelt i åpningstida på fredager. Fersk gjærbakst selger bra på messer som denne også, forteller Martin Trønsdal.
Mye god mat fra Bolme pensjonat.
Høttrindalinger fra Trondheim som stortrives i Rindal. F.v. Torbjørn Sæthre og Viktoria, Christina, Jannicke Stølhaug og Maria, Sondre, Ingrid Olsen og Vega.

– Vi blir godt tatt vare på

To barnefamilier har tatt en pause med noe godt å bite i på messa. De forteller at de bor i Trondheim og har hytte i henholdsvis Tørsetmarka og i Rørdalen. De forteller at de stortrives i Rindal, og at de fort knyttet seg til bygda.

De synes det er veldig fint i Rindal, med herlig natur. For dem som bor i Trondheim er det passe langt å kjøre til hytta. De forteller at de føler seg velkomne i Rindal, og at de blir tatt godt vare på her.

Etter hvert som de har tilbrakt tid i Rindal har de oppdaget mange muligheter og tilbud her som de ikke var klar over den gangen de kjøpte hytte. Badeplassen ved Igltjønna kom for eksempel som en veldig positiv overraskelse.

De trekker også fram Rindalshuset som et veldig godt tilbud. Her finner de basseng, bibliotek og kino, og åpningstidene er i stor grad tilpasset, slik at de har anledning til å komme hit når de er på hytta, slik som nå i høstferien.

De synes at Rindal byr på helt spesielle turmuligheter, med både korte og lange turer som er godt tilrettelagt.

– Det er gull verdt, sier de.

Solgardiner tilbyr solskjerming i alle varianter, gardiner og puter.
Innveno og Bergmoen Snekkerverksted.
El-Co
Fagmøbler Surnadal, Møbel-Fiske.
Eli Solvik med Apriliadamens fotogalleri/Galleri Vestheim.
Eli Solviks fotokalendere. En med Rindalsmotiv og en med katter.
HMH Design med et rikt utvalg av interiørprodukter.
Kvande og Nordvik møbelfabrikk - Møbler som varer i generasjoner.
Murmester Skjølsvold
Merbygg AS
Ullkorga
Saga Trollheimen Hotel.
Bygger'n har alt som trengs av byggematerialer og utstyr til hytta.
A. Kvam AS.
Barneplog til spark har vært produsert hos A. Kvam siden 70-tallet. Nå leveres de i flere farger.
Tregruppen, Meldal.
Rørleggerbedriften Rørservice AS selger blant annet aircondition/varmepumper.
Svorka tilbyr som kjent strøm og fibernett, men de leverer også el-billadere, både til privat og kommersiell bruk.
Rindal sparebank.
Rindalshytter er en selvsagt deltaker på hyttemessa. De opplever stor interesse her, både for nye hytter og tilbygg til hytter som de tidligere har levert.
Helgetunmarka grunneierlag selger hyttetomter, og Trollheimshytter DA bygger hyttene.
Kart over Langtjønnåsen hyttegrend i Helgetunmarka. Mange av tomtene er merket med "solgt", men området helt til venstre på kartet er nylig tilrettelagt for bygging, og de fleste tomtene der er fortsatt ledige.
Ordfører Vibeke Langli, Nils Heggem og Mons Otnes fra Rindal kommune, sammen med Øistein Lindmark og Henning Nybo, som var foredragsholdere på hytteseminaret i Rindalshuset på fredag.

– Godt å kunne samles igjen

Ordfører Vibeke Langli understreker at det betyr mye for kommunen å ha et slikt arrangement. Særlig nå, etter en så lang periode med restriksjoner, er det godt å kunne samles igjen, synes hun.

– Det er viktig for Rindal kommune å synliggjøre hyttenæringa både for bygdefolket og for hyttefolk i hele regionen, sier hun.

Et annet viktig moment er muligheten bedriftene får for å bli kjent med hverandre. Det kan åpne muligheter for større grad av samarbeid, noe som også var et viktig tema på hytteseminaret på fredag, der ordføreren deltok sammen med flere representanter fra kommunen.

– Det var dyktige foredragsholdere som delte nyttige erfaringer fra andre hyttekommuner. Det er alltid bra å få noen utenfra til å komme og se oss litt i korta, og komme med tips og råd. Det fikk vi absolutt i går, og vi fikk en veldig god dialog, vi som var der. Man får et lite puff til å tenke nytt, og blir engasjert, sier Langli

Powered by Labrador CMS