Forestilling for fullsatt sal

Barn på scena dans
Jazzdans 2. på scena. I tilfeldig rekkefølge: Adele Cornelia Furuhaug, Alma Landsem-Røen, Astrid Landsem, Elida Møkkelgård, Helle Brauten, Ildrid G. Heggem, Kebron Bihane, Kine- Leona Stokke- Stenersen, Mali T. Negaard, Oda S. Fredriksen og Wilde Karlstrøm

Talent og spilleglede i Torshall

Surnadal og Rindal kulturskole arrangerte juleforestilling i Torshall.

Publisert Sist oppdatert

Det var fullt hus i Torshall da kulturskolen inviterte til juleforestilling mandag kveld. Alle stoler var fylte, og noen måtte stå. Det var besteforeldre, foreldre, søsken og andre som ønsket å se sine talentfulle på scena. Kveldens konferansier var Torbjørn Larsen, leder ved Surnadal og Rindal kulturskole. Han loste oss godt gjennom programmet. 

I første etasje viste kunstelevene frem sine trykk og skulpturer i pausen. De har gjennom året holdt på med ulike teknikker, og har fått kyndig veiledning av Marit Lediard. 

tre ungdommer på scena
Kunstelever. På bilde fra venstre: Melina B. Bjørnbeth, Mona Løften og Linda J.G. Elshaug. Ikke til stede: Andrea M.V. Heggem, Anna Børset, Mia Iren Fosseide og Anna Tonning Negaard.
små skulpturer av leire
Uttrykksfulle skulpturer laget, laget av leire.

Fra scena fikk vi se og høre flere musikkinnslag. Fra både nye talenter, men også fra noen vi har sett og hørt tidligere, blant annet Mona Løften og Daniel Løset. De eldre elevene var med og spilte sammen med de yngre, noe som skapte en ekstra spilleglede for de yngre. 

to gitarister, en trommelager og en bassist på ei scene
Mona Løften (gitar), Daniel Løset (gitar), John Gunnar Møkkelgård (trommer) og Rune Dalager (bass) spiller "Before you accuse me".
tre ungdommer spiller gitar fra ei scene
Mona Løften, Daniel Løset og Christian Gynnild spilte meget samstemt "Don't cry", kanskje mest kjent fra rockebandet Guns N' Roses. Denne gangen kun med gitar.
unger spiller i band
Bandet på scena består av følgende unge talenter: Astrid Halgunset, Ola Langli, Even H. Fosseide, Ida Storholt og Tiril Cecilie Bjørnstad. De spilte "Det lyser i stille grender".
barn synger og spiller fra ei scene
Solist Ida Storholt hadde med seg Tiril Cecilie Bjørnstad, Olai F. Bjørnås, Peder Sande og Kasper Eriksen. De fremførte "Glade jul".

Drama- og teaterklassen har jobbet med grunnleggende teaterteknikker, kurs i grunnleggende sminke og skrevet manus til kveldens forestilling selv. De fremførte en noe kaotisk dag i parken, hvor mange ulike mennesker møttes og snakket sammen. 

Det er tydelig at det er rom for alle i gjengen her, unge som gamle. Lærer i dette faget er Svanhild Husby. Hun har lang erfaring innen drama og teater, som instruktør på ulike oppsetninger, samt egne oppsetninger. Hun er full av energi, som gir stor spilleglede for de hun underviser.

Barn sitter på ei scene
Dramagjengen ved kulturskolen består av Ida Storholt, Elvira Fosseide, Hanna Stenseng, Kine Leona Stokke- Stenersen, Kristin Svanem, Sofia Landsem og Tiril Jonli-Anshus.
barn som danser i juleklær
Jazzdans. Ada H. Solvik, Ane O. Landsem, Anja Stokke, Astrid Halgunset, Erika B. Sæter, Helle S. Fredriksen, Ine O.Skralthaug, Irja Sæter, Mali Løseth, Mathilde Skjermo, Vilja S. Bakken og Waniza Ibrahim.

Det var hele fire dansegrupper som kom på scena. Det så ut til at alle ungene koste seg og gledet seg over at de fikk være på scena. Her er det potensiale for mange gode dansenummer fremover. Danselærer Stine Valde sier at det er fint for denne gjengen å få trening på å være på scena. Det er ikke en dag som er lik med de danseglade rindalingene, sier hun.

Glade barn som danser på scena i nissekostyme
For en glede. Dansemixgruppa består av Ava K. Furuhaug, Eila Langli, Amma D. Grytbakk, Frøya Bolme, Iben Stokke, Ida Landem, Linnea Talgø, Live Løften, Sofie N. Nergård og Ylva G.Løfaldli.

Jazz 3 er danserne som har danset lengst, og de viste at de har mer erfaring enn de andre. Savanna Landsem- Røen entret scena alene før hun fikk selskap fra Synne Eide Hagen. De fremviste stor eleganse i sitt nummer. Vi gleder oss til å se mer av både Savanna og Synne, samt alle andre talenter som deltok med underholdning på juleavslutningen til kulturskolen. 

To dansere på ei scene.
Synne Eide Hagen og Savanna Landsem-Røen har mer erfaring enn de andre danserne.
Powered by Labrador CMS