- En artig aktivitet for personer i alle aldre

Mange mennsker som skjærer ut gresskarlykter.

Kreativt mangfold på Dalalåven

Gresskarlykt-verksted 29. oktober 2023

Publisert

Også i år har Inga Dalsegg arrangert gresskarlykt-verksted på Dalalåven Atelier. Det som startet som en hobby har skapt stort engasjement over hele landet. Inga har hatt flere TV-opptredener gjennom årene der hun har delt sin kunnskap og erfaring med gresskarutskjæring, så det kommer ikke som noen overraskelse at hun er fullbooket nærmest hele oktober.

Inga Dalegg demonstrerer skjøring av gresskar.
"Gresskardronninga" i aksjon
Permer med utlike tegninger.
Stort utvalg av motiv, slik at det skal være mulig for enhver å finne noe de kan skjære inn i gresskaret sitt
Ei ung jente som skjærer i et gresskar.
Men det er også så klart lov å finne annen inspirasjon og kjøre frihånd om man skulle ønske det - her er det kun fantasien som setter grenser

Selv om hun har sett seg nødt til å begrense "kursområdet" til hovedsakelig Midt-Norge denne høsten, er det ikke til å legge skjul på at Inga er engasjert i sitt arbeid og at arrangementene er svært populære. 

- Tenkte jeg skulle holde tellingen på alle gresskarene jeg har kuttet toppen av i løpet av sesongen, men etter jeg hadde kommet opp i 200 så ble det verre, ler Inga.

En katt som ligger på et bord.
Til og med Dalalåvens egen maskot og deltids-modell tok en titt innom for å se hvordan det sto til med gresskarlyktene
Utskjæring i av gresskarlykt.
Er det vanskelig å se motivet du skal skjære ut så kan det være "vinnjle" å ha litt av Ingas magiske pulver (som forresten på ingen måte er mel)
Utskjæring i av gresskarlykt.
Utskjæring i av gresskarlykt.
Og vipps, så dukker plutselig motivet opp igjen

Som sagt har Ingas gresskarlykter skapt stor interesse, og dette i alle aldersgrupper. Inga sier selv at hun har hatt grupper med blanding av alt fra tre-åringer til åtti-åringer. Det var en engasjert, kreativ og variert gjeng som hadde samlet seg på Dalalåven til gresskarlykt-verksted søndag 29. oktober, et av de siste arrangementene denne høsten.

Ikke glem å ha godteriet klart den 31. når tusser og troll og det som mellom er kommer og banker på døren! Er den som går runden riktig heldig så får man kanskje også øye på noen av disse flotte lyktene:

Flere forskjellige gresskarlykter.
Her kan man se noen av de intrikate lyktene som ble skåret ut - joda, du ser rett, det er J.R.R. Tolkiens Gollum (venstre)
Flere forskjellige gresskarlykter.
Flere forskjellige gresskarlykter.
Powered by Labrador CMS