Sommeråpning Brukt & Bakels

Marit Landsem var godt fornøyd med dagen.

Over all forventning!

Tradisjonen tro, var det sesongåpning av Brukt&Bakels med utekonsert på Landsemholten i pinsen.
I år var åpningsdagen lagt til søndag, og selv om temperaturen var litt lavere enn tidligere i uken, lot ikke brukt- og musikkinteresserte gjester seg skremme av den grunn.

Publisert Sist oppdatert

Et forvarsel på at her kom det til å bli folksomt, fikk de besøkende allerede før ankomst. I år var det hentet inn en parkeringsvakt som sørget for at alle som ankom med bil fikk seg en parkeringsplass. 

Ny bakelsrekord!

Allerede i god tid før den annonserte konserten skulle begynne var det møtt opp mange gjester og kunder for å handle i bruktbutikken, eller for å kjøpe seg kaffe og bakels. 

- Dagen har vært over all forventning, sier Marit Landsem, innehaver av Brukt& Bakels på Landsemholten. 

- Vi er godt fornøyde med dagen. Bra salg av brukt og mat, og mye folk, fortsetter Marit. Jeg tror vi har satt ny bakelsrekord!

Både Kristin Langli (til venstre) og Anni Karlstrøm fant noe de hadde bruk for i bruktbutikken

Langtveisfarende gjester

Det var langt fra bare rindalinger som hadde lagt turen til sommeråpningen av Brukt & Bakels. Sissel Gåsvand, Anne Karin Gåsvand og Ståle Hoff, alle fra Trondheim, hadde tatt turen fra feriestedet i Romundstadbygda, hvor de hadde tilbragt både 17.mai og pinsa, til sommeråpningen. De hadde kjøpt både brukt og bakels.

Sissel Gåsvand, Anne Karin Gåsvand og Ståle Hoff fra Trondheim hadde tatt turen ned fra feriestedet i Romundstadbygda. Her sammen med Astrid Gåsvand.

I tillegg til bruktbutikken, salg av kaffe og bakels, var det åpen pub inne hvor gjestene kunne kjøpe seg en øl eller et glass vin.  

For de som var mer sultne, var Orchid Thai der også med grillen og solgte middagsretter for de som ønsket det.

Orchid Thai solgte middagsretter til de som ønsket det.

Etter noen varme dager tidligere i helgen, var været litt mer ustabilt og det var til tider både overskyet og noe kald vind ute på tunet, og flere benyttet anledningen til å besøke puben hvor det var fyrt i ovnen.

Etterhvert som været bedret seg, måtte det hentes inn og settes ut ekstra stoler og bord for at alle besøkende skulle få en plass å sitte og spise ute - og lytte på konserten fra Ola-huken. Og i takt med et stigende antall besøkende steg også temperaturen, da mai-sola til slutt bestemte seg å for å bli.

Konsert fra Ola-huken

I år , og som tidligere år, hadde Marit hentet inn familie, venner og kjente som kunne bidra med musikalsk underholdning fra Ola-huken, gapahuken inne på tunet. 

Ung sanger og musiker på tangentinstrument foran gapahuken.
Martinius Landsem (til venstre) og Lars Landsem fremfører Nordmørsminne

Først ut fra scenen i Ola-huken var Martinius Landsem med far Lars Landsem på tangenter. Martinius åpna med "Nordmørsminne" med tekst av Hans Hyldbakk og melodi av Henning Sommero. Så fikk de forsterkinger av Ingebrigt Landsem og Magne Lillegård før de spilte Ted Gärdestad sin "Jag vil ha en egen måne" 

Past Masters. Fra venstre Ingebrigt Landsem, Reidar Løfaldli, Magne Lillegård og Lars Landsem

Martinius Landsem overlot sin plass på scenen til Reidar Løfaldli, og med ett stod "Past Masters" på scenen. Av noen erklært som verdens beste Beatles - band.
I tillegg til Beatlesmelodier fikk vi servert låter fra Herman´s Hermits, Sven Ingvars, The Kinks, Bob Dylan og Creedence Clearwater Revival for å nevne noen store band og artister fra 60-tallet, til stor applaus fra publikum.
Før de uoppfordret dro ett ekstranummer fra det britiske rockebandet Small Faces.

I år, som i fjor og ved tidligere åpninger, gjestet Leo Davadi Sundli - også kjent som Storm -  sommeråpningen til Brukt&Bakels. Og som i fjor, hadde han med seg sin lillebror - Ridder Viljar. De fremførte to av Leo`s egenproduserte låter. 

Ridder Viljar og Storm

Leo kunne fortelle at han i sommer skal på en omfattende turne, og delta på festivaler i inn og utland. Han skal delta på "Download Festival" i England - Europas største metal-festival, deretter Månefestivalenen i Fredrikstad, Trænafestivalen og Buktafestivalen i Tromsø. Men først sesongåpning på Brukt & Bakels !

Antonio Palamino, Sveinung Sundli på fele, Storm og Riddar Viljar avslutter dagen- og konserten med spanske rytmer.

Siste konsertinnslag var et tre-generasjoners band bestående av Ridder Viljar, Storm, Sveinung Sundli - og Leo´s morfar Antonio Palamino. Heftige spanske rytmer i solskinnet på Landsemholten ble en fin avslutning på en - tilslutt - solrik dag.

Et stort publikum overvar konserten på tunet i solskinnet
Powered by Labrador CMS