Hyggelig prat rundt bordet. Fra venstre Anne Ragnhild Nes, Ingjerd Jahnsen Fjøsne, Ann Ingrid Forslund og Anne Kristine Bævre.

Kaffekroken i Stangvik

Publisert Sist oppdatert

Populært tiltak på lørdager

Det er lørdag sjette april, det herrens år 2024. Solen har for lengst stått opp, dompaper og meiser synger i trærne. En svarttrost synger sin arie for å prøve å lokke til seg en make, og med en slik jubelsang må det være «lett match». 

For komiteen som skal i gang med den ukentlige kaffekroken i Bondehuset i Stangvika er det en fin dag og våkne opp til. Det har lenge vært en fin vår i Stangvika, og det er snøfritt i lavlandet og sikre vårtegn vises overalt. Hestehov, snøklokker, krokus, gåsunger og store knopper på trærne springer frem. 

Åpen kaffekrok på lørdager i Bondehuset Stangvik

Etter en god frokost så er man klar til å forberede seg på hva som skal serveres i kaffekroken denne lørdagen. Et sikkerstikk er vaffelrøre. Men ikke alle kan spise vafler, slik at også diverse småbrød er greit å ta med i tillegg. Alle ingrediensene lastes inn i bagasjerommet på bilen, og kursen settes til Bondehuset. Komiteen setter ut skiltet hvor det står «Åpen kafé», vaffeljernet varmes opp og kaffe kokes.

Kaffekroken åpner alle lørdager klokken elleve 

Presis klokken elleve kommer de første gjestene, og etter hvert fylles rommet med hyggelige folk. Praten går rundt bordene, hvor aktuelle tema blir tatt opp. Noen har med seg barnebarn, og her er leker hvor de kan trøye tiden sin med.

Live Settemsdal lager vafler til kaffegjestene.

Betjeningen får det travelt med vaffelsteking og kaffekoking. Etter hvert kommer nye folk innom for å slå av en prat, mens noen må dra. Lokalbefolkning og hyttefolk er veldig dyktige til å benytte dette tilbudet. Det hele avsluttes klokken ett, dvs. åpen kafé i to timer hver lørdag året rundt. Et kjempefint sosialt tilbud til fastboende og tilreisende folk i Stangvik.

Ansvaret for kaffekroken er delt 

Ansvaret for kaffekroken i Stangvik går på rundgang blant de fastboende i bygda, hvor alle stiller helhjertet opp om dette fine tiltaket. Denne lørdagen var det herlig å rusle langs sjøen i Stangvika i nydelig vårvær. Du vet at du bur i Stangvika når du har nok av frisk luft, hører rislende vann, fuglene synger, det lukter av tang i fjæra og hører gripatjelden lokker i fjæresteinene. 

Bondehuset i Stangvik fra sjøen
Bondehuset i Stangvik fra sjøen

Her er det er lov å stikke innom kaffekroken til en prat, og attpå på en kaffetår med noe til på en vanlig lørdag. 

Man kan komme i godt humør av slikt!

Powered by Labrador CMS