Leder i Rindal Kunstlag, Mildrid Kattem Aune, flankert av utstillerne av årets førjulsutstilling, søstrene Gjertrud (t.v.) og Tanja Heggem.

– Vi er i en tid der vi trenger noe godt å se på

Publisert

Onsdag 9. november åpnet årets juleutstilling i regi av Rindal Kunstlag i kjelleretasjen på 3 Venner. Årets utstillere var søstrene Gjertrud og Tanja Heggem fra fjerne Bøfjorden. Søstrene var svært glade for å bli invitert til Rindalen med kunsten sin.

– Dette er årets happening for Kunstlaget. Det har jo vært litt forskjellige utstillere oppgjennom, med litt brukskunst, glasskunst og så videre, men i år er det altså litt annerledes med malerier. Her er det noe for enhver smak, smilte leder i Rindal Kunstlag, Mildrid Kattem Aune.

Gjertrud og Tanja kunne fortelle at de begge har satt opp malerstudio i hver sine hjem, og Tanja har sågar fått til et galleri i tillegg. Arbeidet med akkurat denne utstillingen har pågått et halvårs tid, og det var tydelig at søstrene har vært produktive det siste halvåret.

– Vi er «kjøle» glade for at Mildrid inviterte oss hit til Rindal for å vise frem kunsten vår, det tar vi ikke for gitt. Vi har holdt på lenge med utstillingen, så nå gleder vi oss til å åpne den opp for folk, sa Tanja Heggem.

Tanja Heggem foran to av sin flotte kunstverker.

– Som Tanja sier så har vi jobbet lenge med dette. Det siste bildet som ble hengt opp her fant vi akkurat plass til, så det var kanskje bra vi ikke jobbet lengre også, lo Gjertrud Heggem.

Gjertrud Heggem gledet seg stort like før åpningen av kunstutstillingen.

Totalt stiller søstrene ut 58 kunstverk, både malerier av forskjellig form og trehus. I pris spenner verken seg fra ca. 1000 kroner til 6200 kroner som det dyreste. Et tips til den, som skribenten, som sliter med kreativiteten inn mot julegavehandelen kanskje?

– Nå håper vi bare folk kommer innom og liker det de ser, slo Heggem-søstrene fast.

Åpningen av utstillingen må i hvert fall kunne kalles en suksess, der mange fra både Rindal og Surnadal hadde møtt opp for å beundre kunsten og gi sin støtte til både Kunstlaget og utstillerne. I sin åpningstale til forsamlingen ønsket den kommende ordføreren søstrene velkommen med gode ord.

– Det er så gøy å ha bøfjordinger her. Ofte velger vi kunst ut fra noe vi kjenner og liker, og det er jo det Gjertrud og Tanja har som motiver. Jeg håper dere alle finner noe dere liker her. Vi er i en tid nå der vi trenger noe godt å se på, sa Kattem Aune.

PS: Ingrid Lilleløkken ble trukket ut som vinneren av årets lotteribilde, men var ikke registrert oppmøtt da skribenten var innom.

Sekretariatet sørget for at registreringer, loddsalg og annet administrativt gikk ryddig for seg.
Powered by Labrador CMS