Bankmila 2023:

Liv Dalsegg, Espen Kalkvik, Juras Chachlauskas og Arne Berset håper på folkefest når den tredje utgaven av Bankmila arrangeres søndag.
Liv Dalsegg, Espen Kalkvik, Juras Chachlauskas og Arne Berset håper på folkefest når den tredje utgaven av Bankmila arrangeres søndag.

Arrangerer Bankmila for tredje gang: – Absolutt lavterskel

Publisert

Søndag 25. juni er det klart for den tredje utgaven av Bankmila i Surnadal. Sammen med samarbeidspartner SpareBank 1 Nordmøre inviterer Skigruppa i Surnadal IL absolutt samtlige i mils omkrets til å delta på «Stor-roinjt».

– Jeg kan ikke få understreket nok hvor lavterskel dette er. Man kan bare gå om man vil, og bruke så lang tid man trenger, sier Espen Kalkvik i Skigruppa.

Det er altså førstkommende søndag det er snakk om – dagen etter Silregncup. Med tanke på at årets festivaler glimrer med sitt fravær i Surnadal, er det med andre ord snakk om den ene helga i hele sommer at det skjer noe i bygda. Og enn så lenge ser værvarselet lovende ut også.

HER kan du lese Trollheimsportens sak fra fjorårets Bankmil, med flotte bilder.

Når det gjelder søndagens arrangement, er det første som skjer Minibankmila, klokken 11.
– Denne er for barna og går rundt Bårdshaugen. Det blir tidtaking og startnummer, og alle får medalje, forsikrer Liv Dalsegg i SpareBank 1 Nordmøre.

Neste på programmet er start for trimklassen, også kalt åpen klasse, med start klokken 11:30.
– Her oppfordrer vi altså absolutt alle til å hive seg med. Den eneste grunnen til at vi har tidtaking her er så folk kan sammenligne tiden sin fra i fjor, fortsetter Kalkvik.

– Alle som er med her er med i trekningen av flotte premier fra lokalt næringsliv, sier Dalsegg.

Klokken 12 starter konkurranseløperne, så gjenstår det å se om det blir mange hindre i løypa dersom arrangørene får den mobiliseringen de håper på.

– Det kan også nevnes at Bankmila kan være en veldig fin oppkjøring til St. Olavsloppet som starter onsdagen etter Bankmila. Jeg vet at flere løpere fra Rindal IL skal delta der, så jeg håper vi ser noen fra start hos oss, sier Arne Berset både fra bank og skigruppe.

– Ellers blir det kaffe, bakels og mer til inntekt for Skigruppa. Kiwi skal ha stand med frukt og giveaways av ymse slag. Vi satser på en aldri så liten folkefest på Skei, smiler Dalsegg.

Litt praktisk informasjon:

For Minibankmila er det ikke nødvendig med forhåndspåmelding, men det kan være lurt å møte opp i litt god tid før start kl. 11 for påmelding og utdeling av startnummer.

For både trimklassen og konkurranseklassen er det påmelding. For den som vil delta i trimklassen må man velge det alternativet i påmeldingen. For konkurranseløperne presiseres det at man er obs på å velge riktig aldersklasse.

Dette er de tidligere vinnerne av Bankmila:
2021: Ann Kristin Amundsen (dame) og Erik Kårvatn (herre)
2022: Ann Kristin Amundsen (dame) og Lars Peder Solli (herre)

Påmelding og mer info finner man på Bankmilas Facebook-side, eller ved å følge linken under:

DENNE LINKEN

Powered by Labrador CMS