ANNONSE:

Fra forestillingen i Surnadal i februar
Fra forestillingen i Surnadal i februar

Surnadals Hyllest til dIRE sTRAITS i Kristiansund

Noen få ledige billetter igjen + info om live-streaming!

Etter at vi spilte konserten ”Surnadals Hyllest til dIRE sTRAITS» for to utsolgte saler i Surnadal Kulturhus i februar, var det meningen at den skulle settes opp i Braatthallen i Kristiansund i slutten av mars i år. Koronaen satte imidlertid en stopper for dette, men nå er det er det med glede at vi i «Surnadals Hyllest Til...» sammen med våre sponsorer og samarbeidspartnere Surnadal Kommune, Alti, Braatthallen, Gjensidige, PipeLife Norge AS, Surnadal Sparebank, Talgø MøreTre AS, Møre og Romsdal Fylkeskommune og Tidens Krav endelig kan presentere konserten ”Surnadals Hyllest til dIRE sTRAITS» i Kristiansunds storstue.

Konserten vi naturligvis foregå innenfor de gjeldende retningslinjer for smittevern, og vi har kun lagt ut 200 billetter til konserten. Braatthallen har ivaretatt god avstand, sanitærforhold og håndvask/rens slik at publikum skal være trygge på konsert. Det er pr 14.10 i overkant av 30 ledige billetter til konserten, men i og med at det er en begrensning i antall publikum legger vi også ut konserten som live-stream via nett slik at den også kan nytes fra sofakroken hjemme. Denne blir vist bak betalingsmur, og det koster 100,- for en streaming-billett. Denne kan kjøpes på ticketco.no.

Når man åpner mailen med billetten, kommer man direkte til streaming-linken. Man trykker på denne, og sendingen starter litt før konsertstart klokken 19:00. Denne varer i sanntid til konserten er over slik at man får hele showet live i stua.

Vi vil spille låter fra samtlige av albumutgivelsene fra den selvtitulerte debuten i 1978 og fram til den siste studioutgivelsen ”On Every Street” fra 1991, og publikum vil få høre kjente låter spilt så autentisk som mulig. Knopfler er en meget lyrisk gitarist tidvis, og ofte kan man kanskje betegne gitaren som like sentral i historiefortelling og dramaturgi som selve vokal og tekst. dIRE sTRAITS hadde sin mest produktive periode fra 1978-1985 da de midt på 80-tallet virkelig trådte inn i rockens superliga med albumet ”Brothers In Arms” som foruten tittelkuttet også inneholdt klassikere som ”Money For Nothing”, ”Walk Of Life” og ”So Far Away”.

Siden den forrige hyllesten i 2017 har vi fått flere henvendelser om vi ikke kunne lage noe rundt Mark Knopfler, og vi fant ut at dIRE sTRAITS i grunnen passet oss veldig godt. Det er et band med bred og folkelig publikumsappell som de fleste kjenner og har et forhold til. Derfor håper vi at dette kan treffe og fenge ganske mange. Bandet hadde dessuten etter hvert en besetning som likner veldig på vår, med trommer, bass, to keyboardister, saxofon og to gitarister. I tillegg har vi også muligheten til å gjøre soundet fyldigere med våre to eminente backingvokalister som også spiller mye perkusjon. Musikken er tidvis krevende og utfordrende å kopiere godt, i tillegg til at den er både melodiøs, lyrisk og iørefallende tilgjengelig på samme tid. Det er også store sprik i dynamikk fra det helt vare og sarte til det mer rocka og ”skitne” uttrykket, noe som gir oss mange strenger å spille på for å kunne sette sammen et godt og variert show.

Vi planlegger som sist en konsert på drøyt halvannen time, og vi har plukket ut 15 låter til dette showet. Et par av låtene er ganske episke, store, lange og omfattende med flere instumentalpartier og mye dynamikk. Vi har også lagt oss på liveversjonene av noen låter, og disse versjonene har ofte lengre introer, stort anlagte soloer og massive avslutninger, av og til nesten litt ”Pink Floydsk” i stilen. Vi vil såklart spille alle klassikerne, både ”Sultans of Swing”, ”Romeo and Juliet”, ”Tunnel Of Love”, ”Telegraph Road”, ”Money For Nothing”, ”Brothers In Arms” og ”Walk Of Life” for å nevne noen. I tillegg har vi også gravd litt dypere i låtkatalogen og funnet fram noen av våre egne favoritter, en håndfull litt mer ”skjulte perler” som passer inn i konseptet vårt.


Ensemblet består av følgende:

Slagverk: Oddbjørn Sponås
Bass: Torbjørn Kvande
Piano: Brage Kristian Einum
Orgel og synthesizer: Rolf Paulsen
Gitarer: Stein Boge og Øyvind Glåmen
Saxofoner: Christian Quadra
Backing Vocals og perkusjon: Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand
Vokalsolister: Halvor Drøpping og Øystein Hjelle Bondhus
Produsent og lyd: Rune Dalager.
Lysdesign: Vegard Hoel, Braatthallen AS

Powered by Labrador CMS