Rindal Skimuseum

Bodil Børset og Terje Bye inviterer til temakveld og festaften på Rindal Skimuseum

Temakveld og festaften

I år er det 50 år Magne Myrmo vant 15 km i VM i Falun og med det blir den siste verdensmester på treski. Under Kulturvøkku i Rindal inviterer derfor Rindal Skimuseum til en festaften for Magne Myrmo.

Publisert Sist oppdatert

Rindal skimuseum fikk tidligere i år hele samlingen til Magne Myrmo, både ski, premier og hans private samling, donert til skimuseet av Magne og Mona Ruud Myrmo. Dette er tidligere omtalt i Trollheimsporten. 

Samlingen, eller rettere sagt en liten del av den omfangsrike samlingen, blir tilgjengelig for publikum allerede under sommeråpningen på Rindal Skimuseum 23. juni, mens den høytidelige tema- og festkvelden finner sted 2.juli, under Kulturvøkku i Rindal.

- Vi tror dette blir et veldig bra arrangement, sier Bodil Børset,  avdelingsleder ved Rindal Skimuseum.

Terje By, tidligere lærer, skihistoriker og forfatter av boka om Landsem skifabrikk, vil innlede kvelden i Attanåva med samtaler med kjente skipersonligheter som  Berit og Ove Aunli, Arnt Hårstad, Erling Magnar Kvam, Kjell Ulstad, Iver Jønland og Johan Landsem. 

Berit og Ove Aunli var selv aktive på samme tid som Magne Myrmo, da som juniorløpere, og i år er det 40 år siden Berit og de andre langrennsjentene gjorde rent bord i Sarajevo OL. Berit gikk også på Landsem Ski .

Hovedpersonen selv, Magne Myrmo er dessverre forhindret fra å delta, men hans kone, Mona Ruud Myrmo vil være til stede.

Oddvar Brå ville gjerne også deltatt på denne festaftenen, men er dessverre forhindret fra å kunne møte. I stedet vil Terje Bye vil overbringe hilsener både fra Oddvar Brå og Pål Tyldum. Thor Gotaas, forfatter av blant annet "Skimakerne", og "Norske skihistorier" vil også sende hilsener.

- Vi vil også vise filmklipp fra VM i Falun i 1974, med diskusjonen rundt valg av treski eller glassfiberski og selvfølgelig fra Magne Myrmo sitt gulløp på 15 km 19.februar, sier Børset.

- Videre blir det samtaler om Magne Myrmo sine prestasjoner og videre karriere, både som skiløper, trener og smører.

Magne Myrmo var også ansatt hos Rindal Skifabrikk fra 1973 til Madshus kjøpte fabrikken i 1987, og er slik en del av skieventyret fra Rindal på 1970 og -80 tallet.

Etter arrangementet inviteres alle gjestene med til Rindal skimuseum der det vil bli servert forfriskninger og dørene åpnes til den nye Myrmo-utstillingen.

- Vi oppfordrer alle som ønsker å delta på temakvelden om å benytte forhåndspåmeldingen, slik at vi har mulighet til å flytte temakvelden til større lokaler om det skulle bli nødvendig, avslutter Bodil Børset.

Powered by Labrador CMS