MidtSommar i Surnadal

20 personer av begge kjønn står i sammen i en trapp. De er i alle aldre fra 16 år og oppover.
Denne fantastiske gjengen skal bidra med å skape en storstilt Midtsommer i Surnadal i juni.

Sammen om å sette bygda på kartet

Det er bare å glede seg!

Publisert

"Uten dere i arbeidsgruppa har det ikke blitt Midtsommar i Surnadal," slik åpner Bergsvein Brøske informasjonsmøtet i mandag 29. april. Målsetting med dette møtet er "ei felles oppgiring" og sette oss i stemning allerede nå. Flere aktører har vært, og skal, på banen for å få til en storslått midtsommerfeiring i bygda. Mange av arrangementene vil du kjenne igjen fra tidligere sommere, andre er helt nye. Her er det noe for enhver smak, og mye å glede seg til. 

I fjor sommer ble flere arrangement i Surnadal avlyst og mange ble skuffet over dette. 

– I år trenger vi noe å glede oss til, noe som kan sette Surnadal på kartet. En midtsommer uten en fest er heller ikke såpass, sier Brøske. 

Han roser både kommunen og næringslivet for at de har engasjert seg og stilt opp med både egne aktiviteter og som sponsorer. Programmet er allerede satt og går i trykken, men det er ikke for seint å komme med nye aktiviteter i perioden, forteller Mette Sæter Ormset. I programmet står det at endringer kan forekomme.

For barna

Programmet for dagene er tettpakket av aktiviteter for alle interesser og aldre. Så sett av perioden fra 20. til 30. juni. Du vil i flere dager få gode tilbud fra butikker, allerede første helga vil det blir superhelg med Ellie og Timba. Ellie og Timba er glad i barn og vil gjerne møte barna i bygda. De avslutter på lørdag med å lage en parade sammen med andre maskoter som har tilhold i Surnadal. Paraden avsluttes på senteret. 

"Opp og ut", som har sin base i Torvik, vil ha mange aktiviteter for både barn, ungdommer og voksne. Her blir det åpen kaffe, buldring, kultursti, åpning av badestrand og stupetårn, for å nevne noe. Det vil bli "dødseshow" med Jacob Liabø med venner, og med dette håper de å kunne treffe ungdommene våre. 

Ungdomsrådet har i tillegg inviter til vollyballturnering og grilling på Kalkstranda. Det ryktes at kommunestyret har meldt på lag.

Sjå etter logoen

Det er laget eget materiale for å profilere konseptet, så se etter logoen. Den vil du finne på mange nettsider, plakater og andre steder fremover.

Logo med vart bakgrunn. I blå skrift 'Midt Sommar' med solstråler rundt O. Under i gul. mindre skrift:'I Surnadal'
Her er det noe for enhver smak. Se etter logoen og stikk innom

Nordmørsmusa vil være aktive både på Åsen Bygdemuseum og i Svinviks arboret. På sistnevnte sted skal det blant annet være yoga. Det vil være åpen hage og åpne kaffe med tilpasset meny.  Yoga vil det også bli på Nordmøre Folkehøgskole, i forbindelse med yogaens dag. 

For de som er interesserte i jakt og fiske, vil det være flere treffpunkt å glede seg til. Det blir "Fiskesommer på Glønavatnet", og en kveld i nærmiljøet. De rigger da til en camp, og alle som ønsker kan komme innom for en prat. Det blir gratis kino, hvor de viser filmen "Jakt og fiskelaget". Jeger og fisk har også investert i en skytesimulator som står på bedehuset.  Turid Sættem Eggen, leder i Surnadal Jeger og fisk, sier: 

– Alle bedehus med respekt for seg selv har en skytesimulator.

Musikk

Skuv er en sterk aktør i forbindelse med Midtsommar i Surnadal. De inviterer til musikkquiz og to konserter. Fredag 21. juni vil det komme seks lokale band som har sitt utspring fra den lokale Kulturskolen. Her er det mange talenter. 

– I fjor ble det arrangert en lignede konsert, forteller Øystein H. Bondhus, leder i Skuv.

– Da spilte de sammen med et større og innleid band. Vi dropper større band i år, da vi vet at disse ungdommene står seg selv.

Det er bandene BøggeZ, DeSign, Echo, Expression, KAOS og Silent du vil spille.

– Ungdommene får spille på den scena de fortjener her, sier Jens Einar Indergård.

Det vil også bli en stor konsert på lørdag. Da kjører det på med showet  "Viva la Vida – Det beste fra Coldplay". 

Øyunn F. Aune sier: 

– Du kan absolutt møte opp selv om de ikke liker musikken, for her blir det show.

Kunst og annet

Surnadal kunstforening har valgt ut fire utstillinger i perioden, og det vil gå buss mellom de aktuelle steder, for de som er interessert. I tillegg til dette har de bestemt seg for å prøve med Pop-up utstilling på Frivilligsentralen, som skal være døgnåpen. Her vil det blir muligheter for å spise pølse med brød også på nattes tid. Et rusfritt alternativ til ølteltet.

AmCar-klubben vil ha et biltreff ved Alti. De har invitert bredt og håper mange tar turen innom på en kaffekopp og bilprat. Videre vil det bli "Bankmil", Golf Maraton, Driva-cup, Taekwon-Do ungdomsleir og Midtnorsk mesterskap i skyting, samt Øramatna'n. HammerStuene vil holde åpne og ha egne aktiviteter i tillegg til matsalg.

Programmet vil bli oppdatert via Q'r kode, noe som åpner for flere arrangement om noen sitter med en god ide. Arrangementkomiteen håper at Midtsommer i Surnadal vil bli noe hele bygda kan samle seg om. Når de ulike forteller om sine aktiviteter er det ordet som går mest igjen: "GØTTJ!"

Powered by Labrador CMS