Surnadalsøra velforening

Fem personer som står foran en veteranbil.
Styret i Surnadalsøra velforening ønsker alle velkommen til Øramartnan 29. - 30. juni. Bitte Sæther, Arne Fiske, Aud Johanne Bævre, Martinus Grimsmo og Hallvar Flatekval.

Klare for Øramartna!

Hallvar Flatekval har vært med på å arrangere den årlige Øramartnan siden 2007. «Vi vil holde liv i bygda» - det er det som driver gjengen som også i år skal arrangere Øramartna 29. og 30. juni.

Publisert Sist oppdatert

Surnadalsøra velforening har innkalt til pressekonferanse ved Surnadal Billag på Øra.

– Vi vil fortsette å holde Øra på kartet. Det er viktig for oss å holde liv i plassen vi er så glade i. Øra bærer på så mye historie fra tiden det var sentrumet i bygda.

Vi møter styremedlemmer i Surnadalsøra velforening. De har alle ulik fartstid i foreningen, der Hallvar Flatekval har vært medlem siden martnans oppstart i 2007, og Aud Johanne Bævre som kom inn i fjor. De andre: Martinus Grimsmo og Bitte Sæther har begge vært med i 6-7 år, og Arne Fiske kommer frem til at også han har vært med siden oppstarten i ulike roller. 

Fem personer foran en murbyging med påskrift Surnadal billag A/S, og en veteranbil bak.
Fem styremedlemmer med ulik fartstid.

– Her sitter vi med ulike erfaringer, vi spiller hverandre god ved å bruke hverandres styrker, forteller de.

Takk til de frivillige!

Det trengs krefter for å arrangere Øramartna, og de retter en stor takk til de frivillige som hjelper til. 

– Det hadde ikke gått uten, forteller Aud Johanne. 

De forteller videre om jobben som kreves bare for å montere bodene. 

– Dette kan ta opptil to dager å få satt sammen. Det er over 20 stk som er med å hjelpe med monteringen, sier Martinus Grimsmo.

Vil hedre de som skaper håndverk

Så langt har de kommet opp i 27 utstillere som er påmeldte i år. Det er de fornøyde med, men presiserer samtidig at dersom det skulle komme noen etternølere med ønske om å stille ut, er det absolutt åpent for det enda. Det er bare å ta kontakt, sier Aud Johanne.

Øramartnan har blitt et fast innslag om sommeren i Surnadal, og har blitt arrangert årlig siden 2007, kun med oppholdt under covid-19. Hva som er årsaken til populariteten vil de ikke spekulere så mye i, men forteller at det som er viktig for de som arrangør er å hedre de som sitter hjemme og skaper håndverk av ulik art. Stort som smått vil de dra frem, av det fine håndarbeidet folk produserer.

Det vil bli mye håndverk under Øramartnan. Men det vil også bli lokalmat. 

– Fiskesuppe, thaimat, smultringer og fish´n Chips, forteller Aud Johanne, som samtidig forteller om utfordringer rundt det å få booket smultringvogna til bygda. 

– Jeg ble overrasket over hvor populær vogna var, men jeg kan gledelig fortelle at smultringvogna kommer til Øra, sier hun.

Konsert, pub, sang og dans

Øramartnan starter lørdag 29. juni og fortsetter søndag 30. juni. Det blir også liv utover kveldene, da er det nemlig konsert og rykter om pub på bilaget fredagskvelden, og på lørdag byr Hammerstuene opp til både sang og dans utover kvelden.

– Det gir meg glede å se det kommer fraflyttede surnadalinger disse dagene kun for å få med seg Øramartnan, forteller Martinus Grimsmo.

På vegne av Øra velforening vil vi ønske velkommen til Øramartna 2024!

Fire personer foran to plankeboder.
Foran bodene som skal monteres opp til martnan.

ANNONSE:

 

 

Powered by Labrador CMS