Rindal Skytterlag arrangerte samlagsstevne

Romund Opøien Halgunset, 10 år gammel debutant med salongrifle.

Debutant på skytterstevne i Rindalshuset

Romund Opøien Halgunset debuterte som konkurranseskytter i helga.

Publisert Sist oppdatert

Rindal Skytterlag arrangerte i helga samlagsstevne i Rindalshuset. I alt deltok 87 skyttere i løpet av lørdag og søndag fordelt på 16 lag/heat.

Fra søndagens siste lag/heat. I hvert lag er det maksimum 8 skyttere. I dette laget er det 6 forskjellige klasser som er representert.
Sivert Stenberg, 8 år, fra Surnadal Skytterlag med premie. Dette er andre stevnet han deltar på.

For 10-åringen Romund Opøien Halgunset var det første konkurranse etter at han startet på skytetreninga i Rindalshuset i november i fjor. Romund hadde deltatt på en klubbkonkurranse tidligere, så han kunne rutinene med tider og antall skudd. Det var en fin erfaring, så var han forberedt på hva som kom. Men dette var første gang han skulle representere Rindal Skytterlag. Før det ble hans tur til å skyte, satt han i foajeen og fulgte med på storskjerm sammen med publikum. Da satte han seg som mål å få flere poeng enn noen han fulgte med på via skjermen. Det klarte Romund, og i tillegg forbedre resultatet fra klubbkonkurransen. Så dette ga motivasjon til å trene mer.

Romund Opøien Halgunset lader om.

Hver tirsdag kl 17.30 til 18.30 har Rindal Skytterlag trening i Rindalshuset for rekrutter og nybegynnere. Even Langli, Alf Erik Bolme og Arnfinn Berdal oppfordrer unge og gamle til å prøve seg. Våpen har de for utlån.

Even Langli og Oddbjørn Bolme fra arrangørklubben, Rindal Skytterlag, sjekker at magasinene er tomme etter endt skyting.

På skytterstevner er det ikke slik at lag/heat blir inndelt etter hvilken klasse du skyter i. Trollheimsporten var tilstede på søndagens siste lag/heat der Romund, som deltar i klasse Nybegynner Ung, skjøt blant annet sammen far og datter Snekvik. Far Bjørn Snekvik, skyter i klassen Veteran over 55 år, og datter Jorun Snekvik, i klassen Senior 5.

Bjørn Snekvik og Jorun Snekvik. Den uerfarne fotografen lurte på hva tomstokken var til. Jorun kunne fortelle at hun bruker den for å får nøyaktig samme avstand mellom føttene hver gang på stående skyting.

Klassen du skyter i avgjør også hvor mange serier du skyter i løpet av heatet. Og om du skyter liggende, på kne og stående, eller bare liggende og med støtte til rifla, som de aller yngste.

Se resultatlistene nederst i saken

Ikke alle klassene skyter samme program. Fra venstre: Nils Jøran Stenberg, Surnadal Skytterlag, Senior3; Hermann Lyngvik, Kristiansund Skytterlag, Junior; Håkon Brevik, Kristiansund Skytterlag, Senior 4; Bjørn Snekvik, Bæverdalen Skytterlag, Veteran 55; og stående lengst til høyre, Jorun Snekvik, Surnadal Skytterlag, Senior 5.
Jorun Snekvik fra Surnadal Skytterlag er en erfaren skytter med gode resultater på blant annet Landsskytterstevnet. Selv om hun ikke har fått trent så mye i det siste pga. studier i Trondheim, håper hun at det blir mulig å arrangere Landsskytterstevnet i sommer, etter to år med avlysning.
Powered by Labrador CMS