Det er nå 16. gang Rindal IL arrangerer Sildballfestival. Siden første festivalen i 2008 har det vært mange forskjellige arrangement under festivalen; som sildballpub, after-ballj, foredrag, kapp-eting og konkurranse om beste sildball. Som i alle tidligere år, starter det også i år med sildball-buffe. Nytt i år er at det blir gauquiz om kvelden og basar på søndag. Alt skjer i Rindalshuset.
Det viktigste er uansett sildballen. Trollheimsporten besøkte dugnads-kokkene på kjøkkenet ved Rindal Helsetun, der 1500 sildballer ble produsert.
Ola Bakken former sildballene.Foto: Eli Solvik
Allerede da fotografen så vidt hadde passert fotballbanen, kunne hun kjennelukta av stekt bacon fra helsetunet. Aud Gunvor Helgetun steker baconbitene og passer på at det også blir passe med "fæt".Foto: Eli Solvik
Anne Marte Sogge og Bjørn Inge Glåmen passer på at sildballene putrer i gryta på akkurat passe temperatur.Foto: Eli Solvik
I fjor var det laga 1500 sildballer, det er bestillinga til kjøkkengjengen i år også. 60 kg bacon, 50 kg kålrabbi, 30 kg spekesild og "mykkjy" potet, både rå og kokt, går med til så mange sildballer. Og minst10 kg meierismør. Kun 20 av 60 kiloene med bacon som var bestilt kom, så Rindal IL måtte ut på bygda for å kjøpe det som manglet. Er det tom for bacon i Rindal i helga, så har sildballfestivalen skylda.Foto: Eli Solvik
.
Høttrindalingene Kjartan og Hege Raudøy, Liv, Tore og Tommy Hammernes var blant de første som sikret seg en porsjon sildball. Kjartan gikk flere ganger for påfyll. I fjor klarte han 6 baller og kunne fornøyd konstatere at det klarte han i år også.Foto: Eli Solvik
Anne Grete og Linnea Smevoll benyttet seg av tilbudet om "ta med ball" for å kunne spise maten hjemme.
Hvilken drikke foretrekker du til ballen din? Arild Haugen mener å se at alderen har noe å si for hvilken drikke du velger. De aller eldste går stort sett for kulturmelk.Foto: Eli Solvik
Oddbjørn Heggem var den som hadde ideen til Sildballfestival. Den første ble arrangert i 2008, årets arrangement er det 16. Her sitter han ved gevinstbordet og selger lodd til basaren på søndag. Basaren er en del av Sildballfestivalen, det samme er gauquizen som holdes nå denne lørdagskvelden. Oddbjørn forteller at det fortsatt er mulig å etteranmelde quiz-lag.
Det ble solgt 260 billetter til sildballbuffèn i Rindalshuset.Foto: Eli Solvik
Trollheimsporten gratulerer Bente og Magne Svinsås med gull-bryllup under sildballfestivalen! Mens fruen er på Rindal Helsetun og lager maten, kan kaillen nyte maten i Rindalshuset.
Bente Svinsås og Heidi Hagen i full gang med å skrelle 50 kg kålrot.Foto: Eli Solvik
F.v Rune Løfald, Jon Inge Kvam og Magne Svinsås.Foto: Eli Solvik