Kulturvøkku: Åpen dag på Stampmyra i Romundstadbygda

Kasper Larsen Bakk sto for kruttrøyken. Her blir han instruert i leirdueskyting av onkel Ola Bakk, som beskrives som en dreven hagl-skytter av de på bakrommet.

Kruttrøyk og ordførerduell

Høye smell, kruttrøyk og god stemning da Rindal skytterlag og Rindal JFF inviterte til åpen dag på Stampmyra skyteanlegg onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert
Steinar Møller tipser nybegynner Airo Tyrholm om at det er lurt at rifla ligger rett.

Rindal Skytterlag og Rindal JFF kunne tilby skyting på elektroniske skiver med rifle 22 kaliber, og hagleskyting på leirduer på anlegget til jeger- og fiskeforeningen. Det var flest damer og barn som benyttet seg av tilbudet. 

Det var ikke kruttrøyk i bua der de yngste prøvde seg på rifle 22 kaliber, men en passende eim av kruttlukt kunne kjennes. Der fikk de som ville prøve seg veiledning av Even Langli og Steinar Møller.

Lovise Jacobsen sikter seg inn på blinken.
Solvår Jacobsen slet i begynnelsen med å finne blinken i siktet, men en tålmodig instruktør som selv har erfaring med å skyte med briller, hjalp Solvår å sikte inn blinken.
Even Langli i Rindal Skytterlag gir råd og følger med søskenparet Edvard og Viktoria Tokle som ferierer på hytta i Grønlifeltet.
Gutt i lys genser og rosa hørselsvern ligger på bak salongrifla og sikter.
Ola Landsem
En stor skytter med geværet i posisjon sees bakfra og vi kan skimte plata med den bevegelige 'elgen' i bakgrunnen mot skogen.
Noen få prøvde å skyte på bevegelig "elg".

Høydepunktet var duellskyting mellom ordfører i Rindal og varaordfører i Surnadal, samt kommunedirektørene i de to kommunene. 

De starta med noen runder med prøveskudd, før det ble skutt 2 runder med 5 skudd i hver runde.

I duellen mellom kommunedirektørene, venter ordfører og varaordfører spent på anvisningen.

Kommunedirektørene var først ut i duell. Mons Otnes, kommunedirektør i Rindal, er en erfaren skytter og fikk dermed "handikap". Han måtte skyte stående og fikk heller ikke ha på seg skytterjakka si. Og ble dermed slått av Surnadals kommunedirektør i første 5-skudd runde.  Lars Inge Kvande hadde det litt enklere som skjøt liggende. 

I siste 5-skudds runde fikk Otnes skyte knestående og det ble mye jevnere, men også denne runde vant Kvande.

I siste duell var det rindalsordføreren mot varaordføreren i Surnadal. 

Surnadals Anett Ranes hadde tjuvtrena litt kvelden før, men håpet at kanskje noen skyttergener fra en skytter-ivrig onkel kunne gjøre seg gjeldene. Rindals Mildrid Kattem Aune hadde hele to kvelder med tjuvtrening før den store duellen, og uttalte at "e lika det så god at e koinna ha fløtta hit".

Sammensetning av 2 bilder med samme dame i lilla genser som ligger på magen med salongrifle. Ett bilde med skyggelue og hørselsvern, ett bilde barhodet.
Varaordfører i Surnadal, Annett Ranes, ble så ivrig at hun kasta skyggelue og hørselsvern før de siste 5 skuddene.
Mildrid ligger på magen bak geværet og sikter på blinken, hun har på en rød genser der det står Rindal - tid til å leve.
Rindalsordføreren vant årets ordførerduell mellom Rindal og Surnadal; og kan dermed ta med seg litt ekstra selvtillit til Landskytterstevnet, der hun møter de andre trønder-ordførerne til skytekonkurranse
Vi ser de to ordførerne bakfra, liggende på magen og sikte. De ligger på gulvet innendørs, men blinkene er ca 200 meter i bakgrunnen over ei grasslette.
Mildrid og Anett sikter på blinken langt der borte.
To damer som smiler til fotografen. Rindalsordfører i rød genser og svart vest, mørkt, kort hår og briller. Surnadals varaodfører til høyre med langt, lyst hår og rosa jakke.
Ingen sure miner fra Surnadals varaordfører, Anett Ranes, selv om rindalsordfører, Mildrid Kattem Aune gikk seirende ut av skyteduellen.

Ifølge Det frivillige skyttervesen har 30 ordførere, inklusive rindalsordføreren, og stortingsrepresentanter meldt seg på ordførerduellen under landsskytterstevnet på Steinkjer 20. juli.

Landsskytterstevnet 2024 vil bli arrangert i Steinkjer i perioden 19. juli - 26. juli 2024. Arrangør er Steinkjer skytterlag, Forr Skytterlag og Kvam skytterlag i samarbeid med Det frivillige skyttervesen og Forsvaret. Årets stevne blir det 123. landsskytterstevnet, og det vil være ellevte gang det blir arrangert i Steinkjer. 

Onsdagens kommunaldirektør-duellant, Mons Otnes, er også påmeldt Landsskytterstevnet; sammen med 23 andre skyttere fra Surnadal skytterlag, 7 fra Rindal skytterlag, 3 fra Hjelm skytterlag, 9 fra Bæverdalen skytterlag og 4 fra Øvre Surnadal skytterlag.

Powered by Labrador CMS