Statens vegvesen melder:

Skredet ved Heim sett fra drone
Skredet ved Heim sett fra drone

Vil finne svar om Heim-skredet

Statens vegvesen har oppnevnt en ekstern, uavhengig ekspertgruppe for å undersøke jordskredet i Heim kommune fredag kveld.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik er søndag ettermiddag på synfaring ved Valsøyfjorden i Heim. Der stod møter med de ansatte på E39 Betna-Stormyra, entreprenøren og media på agendaen, og Davik kunne komme med mer detaljer om den eksterne ekspertgruppen som nå er satt ned for å undersøke skredet.

– Først og fremst går våre tanker til dem som er direkte rammet av skredet, og som har mistet noen. Nå er det viktig å få frem alle fakta om hvorfor skredet ble utløst, og hva som ble gjort frem mot hendelsen. Derfor setter vi nå ned en ekstern ekspertgruppe for å granske dette, sier Davik.

Den eksterne ekspertgruppen består av uavhengige fagfolk med geoteknisk spisskompetanse og annen relevant fagkunnskap. Ekspertgruppen vil definere sitt mandat i overenstemmelse med oppdraget fra Statens vegvesen.

Ekspertgruppen består av:

  • Lars Andresen, NGI (leder)
  • Anders Beitnes
  • Johan Arnt Vatnan
  • Arnstein Watn
  • Representant fra NVE, Region midt.

Har bistått politiet gjennom helgen

Statens vegvesen har gjennom helgen bistått politiet i deres etterforskning av hendelsen, bidratt med geoteknisk kompetanse og håndtert omdirigering av trafikken. E39 forbi rasstedet ble åpnet for trafikk igjen kl. 12.00 søndag.

Raset gikk rett etter kl. 19.00 fredag kveld. Et bolighus med seks personer i ble delvis knust av jordmassene, og en person omkom. Raset startet oppe i området der ny E39 nå bygges, og det hadde en lengde på om lag 200 meter før det gikk over dagens E39 og endte i fjæra.

Powered by Labrador CMS