Pressemelding:

Kraftig uvær på vei: – Kjør hjem tidlig i dag

Det er meldt et skikkelig uvær søndag til tirsdag. På Vestlandet og i Midt-Norge blir det snø, haglbyger og mye vind. - Vi frykter kø, snøkaos og mange trafikkulykker og oppfordrer hyttefolk og påsketurister å kjøre hjem tidlig i dag før uværet treffer, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Det er sendt ut gult farevarsel om mye snø i Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag. I tillegg er det rødt farevarsel for stor snøskredfare på Helgeland, i Trollheimen, Møre og Romsdal, på Sunnmøre og i Indre Fjordane.

– Det kommer mye snø, opptil 15 centimeter ved kysten og mer i høyden. Det betyr en glatt avslutning på påsken for de som skal hjem med bil. Nå gjelder det å være skodd etter forholdene, hvilket vil si piggdekk eller vinterdekk. Har du sommerdekk bør du legge om eller la bilen stå inntil videre, ellers risikerer du å måtte dekke mye skadeutgifter selv hvis noe skulle skje, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Av erfaring vet vi at det inntreffer ekstra mange trafikkulykker når veiforholdene skifter brått til det verre. Det er meldt masse vind i tillegg, så skal du krysse fjelloverganger bør du være ekstra godt skodd og forberedt på stengte veier eller kolonnekjøring. Vi oppfordrer samtidig alle båteiere som har satt ut båten å snarest se til å sikre den mot storm og uvær, legger han til.

Powered by Labrador CMS