Pressemelding:

Erkki Morten Klami (bak f.v.), Brage Kristian Einum, Ola Langli, Rolf Paulsen (foran f.v.), Hannah Sjøflot Bremer, Torstein Snekvik, Ellen Svendsen Fiske og Halvor Drøpping er blant aktørene når SKUV arrangerer «Viva la vida – det beste fra Coldplay» i november. Også Toril Moe, Olav Nergård Tørset, Sondre Skogseth og Øystein Hjelle Bondhus blir å se på scenen i Surnadal kulturhus.
Erkki Morten Klami (bak f.v.), Brage Kristian Einum, Ola Langli, Rolf Paulsen (foran f.v.), Hannah Sjøflot Bremer, Torstein Snekvik, Ellen Svendsen Fiske og Halvor Drøpping er blant aktørene når SKUV arrangerer «Viva la vida – det beste fra Coldplay» i november. Også Toril Moe, Olav Nergård Tørset, Sondre Skogseth og Øystein Hjelle Bondhus blir å se på scenen i Surnadal kulturhus.

Ny storsatsing fra SKUV

Surnadal Konseptutvikling (SKUV) slår et nytt slag for lokal kultur og en mer normal hverdag, når de i november slår ordentlig på stortromma. Da er det nemlig klart for «Viva la vida – det beste av Coldplay» i Storstuå i Surnadal kulturhus.

Publisert Sist oppdatert

Musikalsk ansvarlig for konsertene, som arrangeres fredag 5. og lørdag 6. november, er Brage Kristian Einum. Han blir også å finne på scenen, og i bandet får han med seg et knippe lokale musikere i absolutt toppklasse; Rolf Paulsen (tangenter), Sondre Skogseth (bass), Olav Nergård Tørset (slagverk), Ola Langli (gitar) og Erkki Morten Klami (gitar).

Som i SKUVs populære juleshow, «Merry Fu**ing Christmas», får publikum se og høre seks lokale vokalister under «Viva la vida»-konsertene:

I beste SKUV-ånd blir det en god blanding av rutine og talentfull ungdom, når Toril Moe, Torstein Snekvik, Halvor Drøpping og Øystein Hjelle Bondhus får med seg stortalentene Hannah Sjøflot Bremer og Ellen Svendsen Fiske bak mikrofonene.

SpareBank 1 Nordmøre er hovedsponsor for konsertene, og alltid velvillige Nathan W. Lediard fra Lediard Foto er også med på laget, som SKUV-fotograf og samarbeidspartner.

– Tror mange er sulteforet på kultur

At SKUVs nye prosjekt har fått navnet «Viva la vida», er slett ikke tilfeldig. I tillegg til å være en av Coldplays mest kjente sanger, betyr tittelen nemlig «lenge leve livet».

I en tid der de vaksinerte blir flere og flere og restriksjonene færre og færre, er det lov å håpe at man i november ser slutten av koronapandemien.

Primus motor for prosjektet, SKUV-styremedlem Jens Einar Indergård, tror derfor det vil passe godt å feire livet, og det som forhåpentligvis er en mer normal hverdag.

– Vi gjør dette i lys av at vi får et åpnere samfunn, og at vi forhåpentligvis kan begynne å leve livet igjen. Derfor er temaet som det er. Jeg tror mange er sulteforet på kultur, og har lyst ut for å oppleve noe. Så da må vi i SKUV prøve å få til en skikkelig konsert, sier Indergård.

Han forteller at publikum, som konserttittelen sier, vil få servert det beste fra det britiske bandet Coldplay, med Chris Martin i spissen.

Indergård er selv stor Coldplay-fan, men har foreløpig ikke fått oppfylt drømmen om å se det verdensberømte bandet live.

– Da må vi lage det nest beste selv, sier han.

Og initiativtakeren har kjempetro på de som skal stå på scenen i november.

– Når det gjelder vokalistene, er det som er så bra at vi har en så fin blanding av rutinerte og nye. Det å få fram nye talenter er i SKUVs ånd, og her får de prøve seg i en god og trygg setting. De kommer inn i et rutinert miljø, og forhåpentligvis kan dette være med på å gi dem et løft, som gjør at de fortsetter med musikken, sier han, og fortsetter:

– Og bandet er jo satt sammen av det beste vi har i bygda, så målet må være å gi publikum en like god opplevelse som det er å være på Coldplay-konsert, sier Indergård.

Han ler godt når han legger til:

– Og siden jeg er rindaling selv, måtte vi jo ha med en rindaling, som vi har i Olav Nergård Tørset.

Ser fram til utfordringen

Musikalsk ansvarlig, Brage Kristian Einum, gleder seg stort til å ta fatt på prosjektet. Øvingene starter allerede i begynnelsen av juni, og det er også bestemt hvilke låter som skal framføres i Storstuå første helga i november.

– Låtmaterialet blir fra det eldste til det nyeste, og alt fra det helt rolige til det som er raskere, så det blir et vidt spekter. Folk kan selvfølgelig regne med å høre de låtene de kjenner fra før, i tillegg til at vi kanskje vil servere noen som er litt mer ukjente, sier Einum.

Mye av Coldplays musikk er laget for store arenakonserter, og kjennere omtaler gjerne musikken som godt gjennomført musikalsk handverk. Einum ser fram til utfordringa det er å få dette til å høres bra ut live.

– Vi skal legge ned mye innsats for at det skal høres ut som det skal - stort og episk. Det blir en morsom utfordring for oss, og med forseggjorte låter og et massivt lydbilde tror jeg det blir en stor opplevelse for publikum også, sier han.

SKUV har hatt god dialog med kommuneoverlege Bjørn Buan om arrangementet, som har fått grønt lys for videre planlegging. Den vil skje i tråd med gjeldende smittevernhensyn, og i samråd med kommuneoverlegen.

Surnadal Konseptutvikling (SKUV) har de siste årene stått bak en rekke ulike kulturarrangementer. I tillegg til offensive satsinger, som det populære juleshowet «Merry Fu**ing Christmas» og utekonserter under Laksedagene i Surnadal, har organisasjonen bidratt til rekruttering og utvikling i det lokale kulturlivet. Over 100 lokale artister, i alle aldre og med ulik grad av tidligere erfaring, har fått prøve seg på scenen i SKUV-sammenheng.

Årets utekonserter i juni måtte dessverre avlyses, men SKUV har en klar intensjon om å arrangere utekonserter på Skei i juni 2022. Det er også klart at det blir en ny runde «Merry Fu**ing Christmas» i desember i år.