Min sommer

Frem til nå har juli måned vært både kald og våt. Mange har sikkert kjent på både værsyke og reiselengsel til varmere strøk. Vi har spurt noen utvalgte om hvordan sommeren deres hittil har vært, og om hvilke planer de eventuelt har for resten av ferien.

Publisert Sist oppdatert

Eline Lillegård

Eline forteller at sommeren har vært fin, men at hun ikke har gjort så mye. Hun har vært på hytta en tur, og har ellers prøvd å nyte de meget få finværsdagene vi har hatt så langt i sommer.

På grunn av dårlig vær har hun begynt å prøve seg på strikking, for å ha noe å holde på med innendørs.

Neste uke drar Eline til Bodø på Landsskyterstevnet, og det forteller hun blir sommerens høydepunkt. Dette blir første LS på to år på grunn av korona, så det gleder hun seg svært mye til. Hun håper samtidig på litt finere vær enn det vi har hatt her så langt!

Eline gleder seg mye til Landsskyterstevnet i Bodø.
Eline gleder seg mye til Landsskyterstevnet i Bodø.

Wenche Evensen Berg

Wenches sommer har vært veldig bra. Første uka var hele familien i Vesterålen og Lofoten. Der besøkte de datteren Solveig og samboeren hennes Lars Christian, som bor i Stokmarknes (Solveig jobber som sykepleier på sykehuset der oppe, kirurgisk avd. og Lars Christian er turnuslege).

Familien hadde ei hel uke med et helt fantastisk vær, sol fra skyfri himmel og 28-30 varmegrader. Da ble det bading på stranda i Bleik, og rib boat-tur i midnattssol til Anda fyr, som ligger i Øksnes kommune. Der fikk de se steinkobber, lundefugl, toppskarv, alke, krykkje og teist som hekket i naturreservatet.

I løpet av uka var de innom mange nydelig plasser, som Nyksund, Svolvær, Henningsvær, Nusfjord, Sakrisøy, Ballstad og Reine. Alle sammen gikk opp til Reinebringen, bortsett fra Wenche, som hadde brukket tåa tre uker før de reiste!

I fiskeværet Ballstad leide familien ei fantastisk rorbu med utsikt rett ut mot havet. Det var nydelig midnattssol hele uka, så søvn ble ikke prioritert. Hurtigrutemuseet i Stokmarknes anbefaler hun på det varmeste.

Wenche forteller at hun kunne ha skrevet side opp og side ned om alle opplevelsene, og at det har vært den flotteste ferieturen hun noen gang har hatt. Det er blitt spist utrolig mye god mat på forskjellige restauranter på de forskjellige plassene de har vært, og hver dag var det fisk på menyen (fiskesuppe, reker, kongekrabbe og laks).

Etter at de kom hjem igjen, har det stort sett regnet hver dag. Wenche blir heldigvis ikke værsjuk, så været er ikke noe problem for henne, da hun alltid finner på noe å gjøre. De siste ukene har det blitt en del oppussing, maling og montering av nytt kjøkken på hytta som ligge på Rindalsskogen.

Selv om det har vært en fin sommer, gleder Wenche seg til høsten, og forhåpentligvis mange fine fjellturer (hun sparer litt ferie til da). Hun koser seg også med å lese bøker. Neste fredag begynner jobben igjen etter ferien, og da er det rett på vakt i ei uke. Da er hun klar for nye svangerskapskontroller, og til å rykke ut og følge de fødende til fødeavdelingen. Hun ser frem til å komme på jobb igjen og treffe de gravide, fødende og barselkvinnene etter ferien, og selvfølgelig også de flinke og snille arbeidskollegaene sine.

Wenche har vært på reisefot i løpet av sommeren. Her er hun i vakre Lofoten.
Wenche har vært på reisefot i løpet av sommeren. Her er hun i vakre Lofoten.

Lars Lund

Lars har ikke vært veldig imponert over været vi har hatt til nå, og mener årets sommer er blitt preget av dette. Han og kona Gunn har vært og besøkt familie på Østlandet, og der var heldigvis været bra.

I tillegg har de vært innom Hunderfossen sammen med barnebarna, noe som var svært trivelig.

- I går var vi en tur til Åndalsneses. Der gikk vi opp til Rampestreken og tok gondolbanen ned igjen. Det ble en fin dag, og det var ikke så mye folk der som vi kanskje fryktet, forteller han.

På veien hjem fra Åndalsnes, valgte paret å kjøre om Bud og Atlanterhavsveien for å få flere kortreiste og fine naturopplevelser.

Ellers skal han og Gunn til Syden i september, for å forsikre seg om at de får noen dager sol og varme. Om været skulle bli bedre før dette, har de planer om å få til flere fjell- og båtturer her i distriketet.

Lars krysser fingrene for like fine dager som denne fremover.
Lars krysser fingrene for like fine dager som denne fremover.
Powered by Labrador CMS