Gratulerer med ny, flott barnehage i Surnadal!

Publisert

Barna på den nye småbarnsavdelingen, Bortistua 1, flyttet inn i forrige uke, og har tatt i bruk de nye, flotte lokalene. I går, torsdag 8. desember 2022, kunne enhetsleder ved Skei barnehage, Helga Moen, ønske velkommen til offisiell åpning! Alle interesserte var inviterte på kake, kaffe og omvisning, da den første av totalt fire avdelinger ble åpnet.

Oppvekstfaglig rådgiver Kenneth Bergstad, enhetsleder Helga Moen, og kommunalsjef for oppvekst Astrid Mogstad Høivik.
Første steg mot ny barnehage. Hurra!
Gave til personalet fra foreldregruppa. Figurene symboliserer den gode omsorgen de gir våre barn.
Enhetsleder Helga Moen presenterte planer for uteområdet, og planene for videre byggeprosess. Spennende og imponerende.

Fra klasserom til barnehage

Helhetsinntrykket er at her er det gjort et veldig godt stykke arbeid. Barnas behov er satt i sentrum, og har tydelig vært utgangspunkt for utvikling av lokalene. I disse lokalene var det tidligere barneskoleklasserom, og det har denne høsten vært intens byggeprosess, for å gjøre nødvendige og gode endringer, for å bygge om fra klasserom, til barnehage.

Vi er heldige

Enhetsleder Helga Moen fortalte at vi er heldige som fikk ta i bruk disse lokalene, og bygge om til å bli nybarnehagen vår. For vi har endt opp med romslige, lyse og luftige arealer, og det har gitt oss gode muligheter. Hvis vi skulle ha bygget en helt ny barnehage fra scratch, hadde det nok kanskje vært utfordrende å fått til lokaler av disse dimensjonene.

Inngangspartiet til den nye barnehagen. Praktisk garderobe, lyst og romslig.
Garderobeplasser i yttergangen.
Stor vask og speil, i barnehøyde, like ved ytterdøra, sånn at det blir lettvint å vaske hender.
Like bortenfor yttergarderoben er det en praktisk bygd stelleplass, med hev- og senkbord, og klatretrapp for barna. Og med muligheter for tøyvask, like ved.
I barnehagens første store oppholdsrom, er det også satt inn et kjøkken, med en praktisk kjøkkenøy, som gjør at barna lett kan være delaktig i matlaging.

Videre planer

Dette er ferdigstillelse av første steg i prosessen, og det som skal skje videre er at også den andre småbarnsavdelingen, Bortistua 2, skal flytte inn i tilknyttede ombygde lokaler, vegg i vegg med Bortistua 1. Dette skjer iløpet av neste år, og inntil det skjer, blir Bortistua 2 værende i sine nåværende lokaler 20 meter lenger bort, og der har de det også veldig bra.

Etter at Bortistua 2 har flyttet inn i nye lokaler, kommer også etter hvert resten av Skei barnehage, som nå er i sine lokaler på Skei. Det er også store planer for utvikling av uteområdet, det blir store grøntarealer, og forskjellige soner, laget med naturmaterialer.

Foresatte og andre interesserte som kom innom på barnehageåpning, ble bydd på kaffe og kake. Her ser vi også det fine spisebordet og lekebordet til barna, med store vinduer som slipper inn godt med dagslys.

Takknemlig foreldregruppe

Vi i foreldregruppa er takknemlige for den gode jobben som er gjort for å skape en god barnehage, for våre barn. Vi er heldige med at lokalene er så flotte og praktiske, og vi er også heldige med det trygge, kompetente og gode personalet, som hver dag bidrar til trygghet, trivsel og læring for våre barn. Det er voksne på sitt beste.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Helsing Silje Ranes, foreldrerepresentant for foreldra i Skei bhg.

I det neste store oppholdsrommet vi kommer inn i, er det også et godt bord som kan brukes både i måltider og ved annen bordaktivitet.
Romslighet, praktiske løsninger og fine farger går igjen i hele barnehagen. Veldig flott!
De større oppholdsrommene er delt opp med ulike lekesoner, med muligheter for ulike aktiviteter.
Store vindusflater, som slipper inn mye dagslys, og vinduene er i barnehøyde, så det er lett å se ut for de yngste.
De ulike lekesonene innbyr til lek og aktivitet.
I det tredje store oppholdsrommet vi kommer til, er det laget et aktivitetsrom, med god plass til grovmotorisk aktivitet.
Til det store aktivitetsrommet er det begge småbarnsavdelingene som har direktetilgang til, med hver sin dør. Genialt!
Nybarnehagen sett utenfra.
Inngangspartiet til den nyåpnede avdelingen Bortistua 1.

Annonse:

Bidra gjerne med støtte til FAU-arbeidet, ved å kjøpe lodd i dag, via vipps. Trekning i lørdag 10.des kl 14. Fine premier.
Powered by Labrador CMS