Elinor Sæterøy starter Sæterøy Frisør
Elinor Sæterøy starter Sæterøy Frisør

Elinor tar saksa i egne hender – starter Sæterøy Frisør

Publisert Sist oppdatert

Helt siden hun var liten jente, har Elinor drømt om å bli frisør. 15 år gammel flyttet hun på hybel, og startet som elev på frisørutdanningen på Kristiansund videregående skole. Etter to år på skolebenken, begynte et nytt kapittel som lærling hos H2 Nordre i Trondheim.

- Frisøryrket har alltid fasinert meg, og jeg har alltid sett opp til frisørene. Jeg var heldig som fikk være utplassert hos Kløppar’n på Skei, og på videregående hadde jeg en veldig flink lærer som inspirerte meg. Jeg har utvilsomt valgt den riktige yrkesveien, smiler hun.

Nå venter nye utfordringer for 21-åringen fra Surnadal. Fra 6. april blir hun sin egen sjef i enkeltmannsforetaket Sæterøy Frisør. Hun blir en del av freelancestudioet Palé 3 som har tilholdssted i Dronningensgate i Trondheim. Der vil hun leie frisørstol av eierne Kristine Svanem og Håkon Anshus. For øyeblikket er det ti frisører som jobber under Palé 3.

Pyntet til fest av Elinor Sæterøy
Pyntet til fest av Elinor Sæterøy

- Dette er et konsept som foreløpig ikke er så godt kjent, men som er i ferd med å bli populært i flere byer. Palé betyr palass på fransk, og kundene skal føle at de blir behandlet eksklusivt og som VIP. Interiøret i salongen består av antikviteter, rokokko-møbler og lysekroner, og det er høyt under taket. Her skal man som kunde få den fulle oppmerksomhet, uten å bli forstyrret. Derfor er det ikke mulig å ringe for å bestille time. All booking foregår via e-post eller SMS direkte til frisøren. Tallet tre står for de tre stuene, og fordi “de tre stuer» i bygget tidligere. Vi har også vårt eget stillerom hvor vi vasker hår i avslappende omgivelser. Målet vårt er at du skal få et skikkelig avbrekk fra hverdagen, sier Elinor.

Selv om Elinor nå står på egne bein, er hun fortsatt en del av et fellesskap.

-Det er ni andre svært dyktige frisører som jobber under samme tak som meg. Jeg vet jeg kan lære mye av dem, og det er et privilegium å kunne jobbe sammen med noen som deler samme lidenskap som meg, sier hun.

2021 skal bli mitt år

Elinor sier hun trivdes godt som frisør på H2 Nordre, men ønsket å gi seg selv nye utfordringer. Nyttårsaften sendte hun derfor en e-post til Kristine Svanem i Palé 3.

- Jeg bestemte meg for at 2021 skal bli mitt år. Jeg har så mange mål i livet, og så mange drømmer jeg ønsker å realisere. Så hvorfor vente med å ta det første steget? Jeg vil ikke sitte her om noen år og angre på at jeg ikke turte å ta sjansen. Hva er det verste som kan skje, tenker jeg.

Noen uker senere var kontrakten med Palé 3 klar. Elinor håper at Sæterøy Frisør på sikt vil åpne nye dører.

- Den store drømmen er å få reise verden rundt på styling-oppdrag innen foto og film. Samtidig er jeg veldig bevisst på at jeg ønsker en base hvor jeg kan ta imot mine faste kunder. De vil jeg gjerne beholde og ta godt vare på, smiler hun.

Frisørfaget er under stadig utvikling, og det er alfa omega å henge med i svingene.

- Det skjer noe nytt hele tiden, og det er veldig viktig å holde seg oppdatert og følge med på utviklingen og trender. Det er nettopp det som gjør det så spennende. Ved å starte egen bedrift har jeg større frihet til å holde kurs og reise rundt på styling-oppdrag. Det er noe jeg håper jeg kan få gjøre mye av, for det er virkelig gøy. Spesielt styling og pynting av brud er noe jeg liker godt. Jeg tar mer enn gjerne turen til Surnadal og Rindal for oppdrag, og de er hjertelig velkomne til frisørstolen min i Trondheim, sier Elinor.

Ny gnist

Frisører har i likhet med mange andre arbeidsgrupper lagt bak seg et tøft år under koronapandemien. Elinor kan likevel fortelle at H2 Nordre har klart seg godt, og har ikke fått viruset innom dørene. Det samme gjelder frisørene i Palé 3.

Brudepynting er noe Elinor liker godt
Brudepynting er noe Elinor liker godt

- Vi var veldig forberedt på at vi kunne havne i den situasjonen at vi måtte stenge på grunn av smitte i salongen. Det har heldigvis ikke skjedd. Jeg har inntrykk av at frisører tar smittevern på alvor, og spriter det som sprites kan. I tillegg har vi munnbind og hansker. Så lenge syke kunder holder seg hjemme, er jeg sikkert på at dette vil gå bra i tiden fremover også. Det er ingenting som tyder på at det er risikabelt å ta turen innom frisøren. Verken for kundene eller oss som jobber der, sier Elinor.

Elinor innrømmer at hun har sommerfugler i magen før oppstarten, men at hun aller mest gleder seg til å starte et nytt kapittel.

- Jeg kjenner at gnisten er tent på nytt, og gleder meg veldig til å utvikle meg som frisør. Begynner du å tenke at du er best, er slaget tapt - for det er alltid noe nytt å lære i dette faget. Det er spennende å tenke på hvor jeg er om ti år, sier hun.

Hvor ønsker du å være om ti år? -Da vil jeg ha en travel hverdag, hvor jeg stadig er på farten til nye oppdrag. Kanskje jobber jeg for store navn innen mote? Samtidig er jeg innom Trondheim for å ta vare på mine faste kunder. Det er alltid så koselig når de kommer innom, smiler Elinor.

Tirsdag 6. april står hun klar til å ta imot kunder til Sæterøy Frisør i Dronningensgate 11.

- Responsen så langt har vært veldig positiv, og jeg blir så glad over at så mange heier på meg. Det betyr mye, smiler hun.

Instagram @elinorseteroy
Facebook: Elinorseteroy

Elinor Sæterøy
Elinor Sæterøy