Mopedgarasjen på Skei:

Åpner verksted for mekke­interessert ungdom

Etter å ha blitt kontaktet av foreldre som savner et tilbud for motorinteresserte ungdommer i Surnadal, gikk ungdomskontakt Kristin Børset og initiativtakere Mette Holten og Jørgen Aune sammen for å realisere planene om et mekkeverksted for ungdom i alderen 13-18 år.

Publisert

Ungdomskontakt Kristin Børset forteller at de før jul ble kontaktet av en forelder som savnet et tilbud for ungdom som er motorinteresserte.

Noen som engasjerte seg for prosjektet var Mette Holten og Jørgen Aune. Holten sier at de fleste ungdommer finner aktivitetstilbud gjennom idrett og kultur, men at det per nå er mangel på aktiviteter for de som er mer interesserte i mekking og motor.

- Målet er å skape et lavterskeltilbud der ungdommen kan ta med seg for eksempel mopeden sin for å skru på den, eller bare for å ha et sted å møte andre med samme interesse som seg selv, sier hun.

Ungdomskontakt Kristin Børset, Mette Holten og Jørgen Aune
Ungdomskontakt Kristin Børset, Mette Holten og Jørgen Aune

Positive tilbakemeldinger

Holten hadde først forventet at hun måtte leie lokalene med penger fra sin egen lomme, men fikk like før jula i fjor melding om at kommunen ville være med å sponse samlingsstedet i Landbrukshuset på Skei.

- Det var en veldig fin julegave, sier hun.

På Facebook har de laget en side for tilbudet med nyttig informasjon: Mopedgarasjen på Skei. Her kan de som melder seg inn være med å dele ønsker for hvordan tilbudet skal drives. Så langt er det flere, både ungdom og foreldre, som har vist interesse.

- Vi har fått god respons så langt. Det er mye velvilje og vi får masse positive tilbakemeldinger fra foreldre, sier Holten.

Inntil videre har de et mål om å kunne arrangere mekkeverkstedet en gang i uka, men om det er flere som viser interesse, er det stor sjanse for at det kan gjennomføres oftere.

- Vi er avhengige av at det er minst en voksen til stede, så vi håper flere foreldre melder seg til å være med, sier Børset.

For fremtidens mekanikere

Av ungdommer som håper dette tilbudet blir en suksess, finner vi Mats Leinum, Jo Østbø, Jonas Aune og Birk Holten Bolme. De er alle interesserte i motor, og ser stort på å kunne få et lokale å holde til i.

- Det blir godt å få et oppvarmet verksted å holde på i, sier Jo, som de andre guttene sier seg enige i.

(F.v.) Mats Leinum, Jonas Aune, Birk Holten Bolme og Jo Østbø har tro på prosjektet.
(F.v.) Mats Leinum, Jonas Aune, Birk Holten Bolme og Jo Østbø har tro på prosjektet.

Sammen med Børset og Holten, vil Jørgen Aune bistå med mye faglig kunnskap, og vil forsøke å være til stede for å svare på spørsmål og hjelpe til med mekkingen.

Nå venter initiativtakerne på svar om sponsing av midler fra ulike, lokale aktører. Frem til da håper de at flere viser interesse og melder seg inn i facebookgruppen deres.

- Vi håper dette tilbudet vil være med å øke rekruteringen av fremtidens mekanikere, avslutter Aune.

Verktøyliste

Her er oversikten over hva som står på verktøylisten så langt, og som gjengen håper å få hjelp med å anskaffe til garasjen:

Verktøyvogn.

Liten kompressor.

2- 3 hyllereoler.

Arbeidslys.

Skrustikke.

Ekstra fastnøkkel.

Gulvkost og støvbrett.

Powered by Labrador CMS