Gerd Inger Aarnes er innlagt på Haukeland universitetssykehus
Gerd Inger Aarnes er innlagt på Haukeland universitetssykehus

Gerd Inger (36) ble alvorlig skadet i brannulykke. Nå advarer hun andre mot bruk av produkter som inneholder bioetanol

Publisert Sist oppdatert

Gerd Inger Aarnes fra Surnadal fikk livet snudd på hodet i løpet av noen fatale sekunder fredag 25. juni. En hyggelig kveld rundt bordpeisen, ble brått forandret til et mareritt for 36-åringen.

Trollheimsporten har fått tillatelse til å gjengi historien hun selv publiserte på sin facebookside tirsdag:

For litt over to uker siden ble jeg rammet av en brannulykke. Det var en fin sommerkveld på terrassen hos en nabo og på bordet stod det en såkalt «bordovn», eller «dekorlys» som produsenten valgte å kalle det. Den slukket ved et par anledninger, og ble påfylt ny væske (bioetanol). Første gangen gikk det fint og flammen blusset pent opp igjen. Andre gangen gikk det galt. Først skjedde ingenting, men så eksploderte flammene, og fór rett på meg som satt på cirka en meters avstand. Det som skjedde i øyeblikkene etterpå har jeg ikke tenkt å gjengi her, men jeg ble fraktet med luftambulanse til Brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus, hvor dyktige folk tok seg av meg og skadene mine.

Etter to døgn ble jeg vekket til bevissthet. Håret mitt var borte. Ansiktet brent fra øre til øre. Hendene, halsen og ørene var brent. Deler av hals og ansikt var så dypt skadet at de måtte foreta en hudtransplantasjon. På Brannskadeavdelingen har de behandlet skadene mine på en fantastisk måte, og de har gjort det de kan for at jeg skal bli så frisk og så lik meg selv som mulig. En operasjon gjenstår før jeg er ferdig. Jeg føler meg som meg selv og vet at alt kommer til å bli bra igjen.

Jeg ønsker å vende tilbake til hverdagen etterhvert uten for mye ståhei og setter pris på at ønsket mitt respekteres. Likevel er det en ting jeg vil lage litt ståhei rundt, nemlig disse bioetanol-produktene som distribueres over en lav sko til norske forbrukere, selv om Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap advarer mot bruken av de. Nå som du har brukt tiden din på å lese gjennom hele dette innlegget, så håper jeg at du forstår at risikoen ved bruk av slike bioetanol-produkter ikke er verdt å ta. Jeg er langt i fra den eneste som har blitt skadet av slike produkt. Vær så snill: dersom du eier et slikt produkt, håper jeg du vil destruere det og kvitte deg med det på en trygg måte. Dersom du velger å fortsette med bioetanolproduktet ditt, forsikre deg om at produktet er laget etter retningslinjene til DSB, og at de har foranstaltninger som sikrer at de ikke lett kan tennes på ny mens de fortsatt er varme.

Takk for all støtte jeg og familien har fått!

I følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er produkter med bioetanol spesielt farlige fordi flammen er tilnærmet usynlig: