fire jenter hopper med hoppetau
Femteklasse-jentene hopper for hjertet med fire på ett tau!

Hopp for hjertet!

Elevene på Todalen og Stangvik oppvekstsenter er godt i gang med å registrere minutter i den nasjonale hoppetaukonkurransen.

Publisert

Fra 29. april til 8. mai arrangeres det en nasjonal hoppetaukonkurranse av Nasjonalforeningen for folkehelsen. Todalen og Stangvik oppvekstsenter er en av skolene som deltar på konkurransen.

Elevene registrerer minutter klassen hopper med hoppetau, og samler ett poeng per minutt de hopper. I etterkant blir det kåret flere vinnere som kan vinne en pengepremie til klassen sin. Klassene fra fjerde til sjuende er med og bruker av friminutt og undervisningstimer til å hoppe. 

fire jenter holder hoppetau
Jentene i femteklasse, Selma, Ann Gladys, Natascha og Mali, var ivrige med å hoppe for å registrer minutter for klassen sin.
to gutter holder hoppetau
Lars Ailo og Alvin fant fram hoppetauet da de skulle ut til friminutt.
tre jenter hopper hoppetau på gress med blå himmel bak
Sola strålte for hopperne hele skoleuka.

Nasjonalforeningen for folkehelsen arrangerer konkurransen for å legge til rette for fysisk aktivitet, og at elevene skal se verdien av og få positive erfaringer med fysisk aktivitet. Målet er å være en inkluderende konkurranse som gir elevene mestring og trivsel i fellesskap. På nettsidene skriver foreningen om måter man kan inkludere alle i klassen, selv de som ikke kan hoppe selv. Det er laget en dans som klassene kan lære, og forskjellige undervisningsopplegg som tar i bruk hoppetauet.

fire gutter med hoppetau i handa
Guttene i sjetteklasse, Lars Ailo, Alvin, Lars Arne og Ådne, fikk inn noen minutter med hopping i friminuttet.

Elevene har blitt kreative med måter å hoppe på. De sveiver for hverandre med forskjellige rim og regler, hopper en og en, eller hopper opp til fire elever på ett tau! Selv om konkurransen er rettet mot fjerde- til sjuendeklasse, har de yngste elevene også slengt seg med og deltar i hoppingen.

fire jenter hopper hoppetau
Jente går limbo under hoppetau, mange barn rundt
Hoppetauet kan brukes til mer enn bare hopping! Her har andreklassingene satt i gang limbo i skolegården.
skoletavle med plakater hengt opp
Oppe på tavla registrerer elevene hvor mye de hopper hver dag. Med noen motiverende ord fra Dag Otto er elevene klare for å ta fatt på hoppinga!
to jenter hopper hoppetau, jente står på siden med hoppetau i handa

Klassene er nå klare for siste innspurt av konkurransen som avsluttes onsdag 8. mai. Lykke til!

Informasjon om konkurransen er hentet fra Nasjonalforeningen for folkehelsen sin nettside.

Powered by Labrador CMS