Merkelig hendelse ved SUBUS: – Ser ikke ut som en kontrollert felling

De ansatte og elevene ved Surnadal barne- og ungdomsskule fikk seg en overraskelse mandag morgen, da det lå et stort tre felt med motorsag på lekeområdet. Treet har landet delvis over et lekestativ.

Publisert Sist oppdatert

Enhetsleder Kåre Herrem ved Surnadal barne- og ungdomsskule sier til Trollheimsporten at det ikke ser ut til å ha vært noen kontrollert felling. Treet kunne like gjerne ha landet rett oppå lekestativet, og da ville det ha blitt ødelagt. Om fellingen har ført til noen ødeleggelser på lekestativet vet man ikke før treet blir fjernet, men det er ikke snakk om store ødeleggelser, sier Herrem.

Enhetslederen synes det er trist at treet er tapt, for dette var ett av noen få trær som har blitt vare på, som en liten "skog" mellom skolen og fotballbanen. Ellers er Herrem mest bekymra for hvem som får slike innfall. Men han håper at dette var en tilfeldig hendelse og et engangstilfelle.

Informasjonen han har fått tyder på at treet ble felt en gang mellom fredag kveld og søndag morgen. Noen har sett at treet sto fredag kveld, og noen har sett at det var felt søndag morgen.

Politiet var på skolen for å se på dette på mandag. Det blir vurdert om saken skal anmeldes, men det er ikke tatt noen avgjørelse på det enda, sier Herrem. Det felte treet blir fjernet så fort som mulig, mest sannsynlig i løpet av uka.

Skolebarna har fått et nytt "lekestativ" å klatre på.
Powered by Labrador CMS