Fugelsøy på topp igjen -Det beste rennet jeg har gått

Første helga i norgescupen går av stabelen i Lillehammer i helga. Så langt kan 17-årige Olav Fugelsøy skilte med 6. plass i prologen og 2. plass i sprint fredag, og 1. plass på klassisk lørdag. Søndag står 15 km for tur.

Publisert Sist oppdatert

SILs Olav Fugelsøy stakk lørdag av med 1. plassen i M17 på 10 km fristil i Norgescupen på Lillehammer.

Etter å ha imponert med 2. plass i prologen og 6. plass i finalen i klassisk sprint fredag, skulle Fygelsøy altså imponere ytterligere lørdag med topplassering, 24.3 sekunder foran Emil Amundsen fra Konnerud IL, som gikk inn til sølv.

Sterkt tilbake etter avbrekk

- Jeg var plaget med sykdom i november, og fikk ikke trent så hard eller så mye som jeg skulle ønsket da, sier Fugelsøy.

Til tross for avbrekket, har hat fått trent bra den siste tiden, og i romjula ble det førsteplass i Sparebank1 Cup i Tydal.

-Rennet ga en god følelse før neste helg. Det er godt å kjenne at kroppen spiller på lag en uke før norgescupen starter på Lillehammer, sa Fugelsøy i etterkant av rennet den gang.

Beste noen gang

Lørdag ettermiddag kan har fortelle at han er særs fornøyd med dagens gullrenn.

-Det er det beste rennet jeg har gått, oppsummerer 17-åringen. Jeg var i utgangspunktet litt stiv etter i går. Jeg hadde vært fornøyd med pallplasseing i dag.

Stivheten ga seg etter hvert, og det skulle altså holde til gull.

I morgen er det klart for 15 km fellesstart klassisk. Også her er målet pallplassering.

-Men jeg har jo lyst på gull.

Videre i sesongen venter norgescup i Voss i februar, NM i Alta samt avslutning i norgescupen på Tynset. Av disse er NM i Alta sesongens store mål for 17-åringen, men han vil også kjempe for topplasseringer i de andre løpene.

Les mer på Surnadal IL Langrenn sin facebookside. Der finner du også link til resultatlistene.

Powered by Labrador CMS