Turneringsleder Knut Haugen, til venstre med Stian Oterhals og Steffen Iversen fra Team Solsiden
Turneringsleder Knut Haugen, til venstre med Stian Oterhals og Steffen Iversen fra Team Solsiden

-Veldig bra bane!

Lørdagens golfturnering på Surnadal Golfpark ble vellykket til tross for at værgudene bare delvis spilte på lag med de 47 golferne. På slutten ble det jevnt, og det måtte en puttekonkurranse til før seieren var klar. Blant deltakerne var det også et kjent fjes som dukket opp. Steffen Iversen roser banen på Kvanne.

Publisert Sist oppdatert

47 golfere fordelt på 12 lag deltok i den over fire timer lange Turneringen BMW eDrive Invitational. Turneringsleder Knut Haugen sa seg fornøyd til tross for kaldt vær og noen regnbyger innimellom.

For en del ble Lørdagens turnering oppkjøring til maratonturneringen som går av stabelen på Surnadal Golfpark den 26. juni.

-Maratonturnering er en unik turneringsform, sier Knut Haugen. Vi starter tidlig om morgenen og spiller 16-18 timer. Det spilles i par, og det er beregnet at hver spiller går tre mil i løpet av dagen. Turneringen spilles i tre runder med 18 hull, med pause mellom hver runde.

Full konsentrasjon. Andreas Dalsegg Sæter
Full konsentrasjon. Andreas Dalsegg Sæter

Banen på Kvanne har 9 hull, men det regnes som en 18-hulls bane fordi hvert hull har to ulike utslag, forteller Haugen.

-Maratonturnering er en voldsom styrkeprøve. Å skulle holde på så lenge, gå så langt og i tillegg holde fokus på slagene er svært krevende. 56 spillere er påmeldt, og det er maksimalt antall vi kan ha. I tillegg har vi 18 på venteliste. Jeg tviler på om noen av de som står på venteliste får mulighet til å rykke opp. Det kan selvfølgelig bli sykdom, men jeg tror de som har fått plass vil holde på plassene sine.

Banens yngste, Marius Kvande i aksjon. Bestefar Terje og far Tom Erik Kvande følger med
Banens yngste, Marius Kvande i aksjon. Bestefar Terje og far Tom Erik Kvande følger med

Haugen forteller at maratonturneringen er såpass stor at den vekker interesse lang utover distriktet. Det er påmeldt deltakere fra hele Midt-Norge. Han venter også et større medieoppbud enn det Surnadal Golfklubb er vant til. Haugen har vært i kontakt med NRK, som sannsynligvis stiller med kamera for å dekke turneringen. I tillegg har Adresseavisen vist interesse for konkurransen.

Mia Kvande og Bestemor Elsa Kvande sørget for å holde blodsukkeret oppe hos sultne spillere
Mia Kvande og Bestemor Elsa Kvande sørget for å holde blodsukkeret oppe hos sultne spillere

-Verdig motstander

En som skal delta på maratonturneringen den 26. er tidligere fotballspiller Steffen Iversen. Iverssen har drevet med golf i mange år, men hadde pause fra 2004-2019.

-Jeg spilte mye golf da jeg bodde i England. Men på den tiden var ikke golf så stort i Norge enda. Det skulle vise seg å bli en 15 års pause, smiler han.

Den tidligere fotballproffen tok imidlertid opp sporten igjen i 2019. Da kom han på at han skulle spille golf igjen, som han sier. Med på laget har han blant annet vennen Stian Oterhals, som begynte sin golfkarriere i vinter, etter å ha inngått et veddemål med stemoren sin.

Iversen og kameratene i Team Solsiden er her først og fremst i Surnadal i helga for å prøve banen før den 26. De gikk over banen første gang fredag kveld, og var godt fornøyd med forholdene.

-Det er en veldig fin bane. Den er ikke så enkel som en skulle tro selv om den er kort. Det er noen korte hull, men en del vanskelige greener.

Iversen er fornøyd med å komme til Surnadal for å spille. Han liker små forhold.

-Man skulle ikke tro det, men jeg er faktisk litt folkesky. Jeg liker ikke store folkemengder, mye styr og kø.

Sin egen beste motstander. Steffen Iversen klar for turnering.
Sin egen beste motstander. Steffen Iversen klar for turnering.

Iversen betrakter golf som en sport der man først og fremst konkurrerer med seg sjøl. Målet er å slå bedre enn forrige hull. Han ser en klar fordel med å spille mot seg sjøl.

-Da får jeg en verdig motstander, ler han.

Tett i teten

To lag kjempet til slutt om seieren, som måtte avgjøres med puttekonkurranse. Surnadal Golfklubb skriver dette på hjemmesiden http://surnadal-golfklubb.no/

"Sponsorturneringen BMW eDrive Invitational ble spilt i tildels krevende spilleforhold (vind og regnbyger) på Surnadal Golfpark lørdag 12. juni. Men det ble likevel spilt mye god golf i løpet av dagen – og mange utrolig gode scorer som ble notert resultatlista.

Det stod likt mellom lagene «Snekvikbanden & Knut» og Gartes etter at selve turneringen var fullført, og som annonsert før start skulle da lagene skilles med en puttekonkurranse på treningsgreenen. Begge lagene stod med hele 51 poeng etter at de 18 hullene var spilt. «Snekvikbanden & Knut» hadde en bruttoscore på bare 59 slag, men med tre færre tildelte slag (pga. spillernes handicap) enn sine nærmeste konkurrenter endte begge lag med lik poengsum.

I puttekonkurransen var det Gartes – med Kristin Hilstad Garte, Tove Hilstad Garte og Geir Garte – som trakk det lengste strået, og fikk dermed førstepremien fra turneringssponsor Sulland Trondheim. På andreplass endte altså «Snekvikbanden & Knut», med Ragnhild Snekvik, Heid Snekvik, Magnus Snekvik og Knut Bergli på laget. På tredjeplass kom «Stjernelaget», med Stig Talgø, Bjørn Schei, Tor Helge Taagvold og Geir Forbregd, med 50 poeng."

Dagens tre beste: Gartes, Snekkvikbanden & Knut og Stjernelaget
Dagens tre beste: Gartes, Snekkvikbanden & Knut og Stjernelaget