Surnadal demensforening og helselag

3 damer foran ett gevinstbord
Bente Mogstad, Liv Botten og Lilly Gunn Nyheim framfor det gedigne bordet med lotterigevinstar

Kjempetrivelig nyttårsfest for eldre

Surnadal demensforening og helselag inviterte til nyttårsfest for eldre torsdag ettermiddag og kveld.
Liv Botten som er mangeårig leder i foreninga var spent på om det ble noen respons på invitasjonen, men der tok ho feil. Da fristen for påmelding var ute hadde ho over 80 namn på lista, og da var det berre å trø i gang i samarbeid med Thon Hotel Surnadal.

Publisert

Liv og resten av styret i foreninga var arrangører, og arrangementet var finansiert gjennom midlar som foreninga søker på gjennom året hos Nasjonalforeningen for folkehelsen. I tillegg var prosjektet støtta av bankar, og lokalt næringsliv og til og med privatpersonar ga gevinster til utlodninga. Arrangementet var gratis.

Husets kjøkken fekk mykje skryt for menyen som var nasjonalretten kjøttkaker. Med tilbehøyr som ertestuing, grønsaker og potetpuré - og med hjemmelaget karamellpudding til dessert var det en meny som fall i smak hos gjestane. Stor honnør til Thon Hotell Surnadal for god service og kjempegod mat.

Arrangementet var mest basert på sosial kontakt med hverandre, men likevel var det noen underholdningsinnslag. Musikk, song og dans høyrer med når det er fest, og arrangøren hadde hyra inn Mathias Kalvatsvik frå Bjørns orkester som sørget for en toppers kveld på dansegulvet.

Mann leser revytekster
Øyvind Holte friska oppatt revytekster etter Jørgen Gravvold og Styrkår Brørs

Øyvind Holte hadde et innslag med tolking av gamle revytekster etter Jørgen Gravvold og Styrkår Brørs – eit artig innslag som folk sette stor pris på. Per Reiten song av Anders Svensk – med ”Liljen uti dalen” som den forsmådde svensken hadde skrive teksta til.

Mann får blomster av dame
Per Reiten song Anders Svenk - Liljen uti dalen Og sjølvsagt vart det ein klem frå Liv attpå

Elles orienterte leder Liv Botten om historia og aktiviteten oppgjennom tida for Surnadal demensforening og helselag. Foreninga vart stifta alt i 1910 og fikk den gangen navnet « Foreninga for frivillig sykepleie i Surendalen», og har spilt en viktig rolle i helsearbeidet i Surnadal. I dag har foreninga knappe 200 medlemar, og ønsker at flere skal være med og støtte det viktige arbeidet. En av de viktigste oppgavene til foreninga i dag, er å spre info og opplysning om demenssaka og innsamling av midlar til lokale aktivitetar og til forskingsarbeid som er støtta i stort omfang av morselskapet Nasjonalforeningen for folkehelsen. Berre demensaksjonen i fjor haust samla inn over 144.000 i Surnadal kommune. Dette skjedde med god hjelp av frivillige, elever fra «Innsats for andre» og Surnadalsrussen og i samarbeid med Åsgard Helselag.

Styremedlem Lilly Gunn Nyheim, er også sentralstyremedlem i Nasjonalforeningen, og ho hilste derifra, samtidig som ho orienterte om oppgaver de står ovenfor. De har to store saker på prioriteringslista – Hjerte og karsykdommer og demenssaka. De arbeider for at folk skal få veiledning i å ta vare på helsa si – både den fysiske og psykiske delen. Dette skjer gjennom forskning og infoarbeid.

To damer med en blomsterbukett
Brit Holte er æresmedlem i Surnadal demensforening og helselag – ho fekk ei påskjønning med Lilly Gunn Nyheim som er landsstyremedlem i Nasjonalforeninga for folkehelsa

Helt på tampen var det trekning i lotteriet – med rundt 40 flotte gevinster var det skikkeleg respons på loddsalget. Leder Liv Botten retter en stor takk til lokalt næringsliv og til alle som har gitt et bidrag til arrangementet. 

- Dette er viktig for oss, ikkje minst er det godt for oss at arbeidet vårt blir lagt merke til og at folk SER kva vi driver på med.

Til slutt en STOR takk til våre lokale banker, Sparebank1 Nordmøre som er vår største lokale støttespiller gjennom alle år og til Sunndal Sparebank

Vi lover ny Nyttårsfest til neste år.

For omtale og flere bilder se Todalen.no

Powered by Labrador CMS