Barn på biblioteket
SUBUS på besøk på biblioteket

Lansering av årets Sommarles 

Tirsdags formiddag var det full fart på biblioteket når klassetrinn fra SUBUS var på besøk for å gjøre seg klar til årets Sommarles.

Publisert

Sommarles som konsept

Sommarles er en tradisjon bibliotekene har hatt gående i flere år. Opplegget startet i Vestfold i 2014, men Møre og Romsdal ble med i 2016. Sommarles går ut på at barn i aldersgruppen 1-7. trinn skal lese så mange bøker de får til mellom 1. juni – 31. august. Leste bøker kan registres på nett, og etter hvor mange bøker som er lest kan man oppnå nivå. Man kan lese bøker selv, høre på lydbok eller få noen andre til å lese for seg.

Populært tilbud

Deltagelsen på Sommarles i fjor var meget god med over 180 barn som deltok. Biblioteket håper at enda flere deltar i år.

Her skal det lånes bøker!

Premier som motivasjon

Flere hundre barn har besøkt biblioteket den siste tiden. Barna virker motiverte og ivrige, spesielt når de får øye på premiene.

Barna kan tjene seg opp poeng og derved oppnå forskjellige nivåer. Ved oppnådde nivåer, kan de få diverse premier. Alle premiene er kjøpt på bibliotekets eget budsjett.

Kick-off

6. trinn fra Bøfjord var på besøk etter klqassetrinnene fra SUBUS. De fikk først en se en kickoff-film i kinosalen. Filmen introduserte Sommarles som konsept til barna. Etter kick-offen fikk de gå opp på biblioteket for å lese,  samt se etter bøker de ville låne.

Sommarles er et gratis tilbud som Surnadal kommune tilbyr, og som biblioteket håper så mange som mulig vil delta på.

Klart for Kick-off
Gunnhild Marie Taringskog, biblioteksjef, starter kick-offen
Elever fra Bøfjord er på vei opp til biblioteket

Sommarles er et gratis tilbud som Surnadal kommune tilbyr, og som  biblioteket håper så mange som mulig vil delta på.

Powered by Labrador CMS