Fire ungdommer står ved siden av hverandre

Surnadal i gang med Klassequizen

Publisert Sist oppdatert

NRK Møre og Romsdal kom og gjorde radioopptak ved Surnadal barne- og ungdomsskule torsdag. Opptaket holdt sted i auditoriet, hvor de tre elevene fikk spørsmål i fire kategorier med tre spørsmål i hver kategori. Hvordan det gikk, får vi vite når det kommer på lufta 1. november.

SUBUS har to gutter og to jenter som representerer tiendetrinnet i Surnadal under Klassequizen. Det er Sindre Dahle Fiske, Hedda Moen Gjerstad, Bjørnar Holter og Eirin Aasgård som er reserve.

Programleder Janne Brit Aasen fra NRK Møre og Romsdal stilte spørsmålene. De tre hadde tretti sekunder på å svare på hver kategori. Med headset og nedtellingsklokke satt de klare til å svare mens resten av trinnet var en innmari god heiagjeng som satt og fulgte godt med som publikum i salen musestille og spente under spørsmålene, og skapte stor jubel og glede da de tre avga riktige svar. Hvor mange riktige svar de hadde, blir spennende å høre under radiosendingen.

Rekordstor konkurranse

Det kan ha mye å si hvilke tema som dukker opp i konkurransen. I starten av intervjuet får vi høre en kort beskrivelse om interesser til de enkelte deltakerne, og det er tydelig det er mange interessefelt på de tre, noe som viser at de har et bredt spekter av kunnskap.

I år er det hele 51 skoler i Møre og Romsdal som har meldt seg på NRK sin kunnskapskonkurranse for tiende trinn, noe som er rekordmange. Det er en konkurranse for hele landet, så det er mulighet for at det blir landsfinale til slutt. Hvordan det går med surnadalslaget er det ingen som vet ennå, men at det er glupe hoder vi har med å gjøre, er det ingen tvil om. Så dette blir spennende.

Se mer om konkurransen her.

Tre ungdommer og en dame med headset og mikrofoner
Tre ungdommer med headset og mikrofoner



Powered by Labrador CMS