Surnadal Amcarklubb arrangerer treff

5 amerikanske biler på en parkeringsplass. Fra venstre en hvit, to røde, en sølvfarget og en hvit
Den harde kjerne

Den harde kjerne tåler litt regn

Klokka er tre på søndag og Surnadal Amcarklubb inviterte til "Cars and coffee" på plassen utenfor Alti i Surnadal. Det var tunge regnværsskyer og lett regnvær.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for været var den harde kjerne oppmøtt og for å beskue flotte amerikanske «flak» av noen biler. For å beskrive den harde kjerne er dette ungdommelige menn med en genuin interesse for bil. Bilene er pusset for sesongen akkurat slik det skal være. 

En mann i dongribukse og svart jakke, caps. Støtter seg på en rød bil. Står foran Alti kjøpesenter
Petter Moen foran sin Plymouth cuda. Bilen er første gang registret i 1974

Årsaken til det lave oppmøtet blir diskutert og været blir nevnt som en sannsynlig årsak. Flere vi snakker med på plassen har også vært til Oppdal på et større biltreff der dagen i forveien. 

Trollheimsporten kom i prat med Tor Olav Tiller, kokk og bilentusiast fra Rindal. Han fortalte at bilen hans ikke var med i dag, da den ikke kom gjennom EU-kontrollen. Han venter nå på dekk for å få den godkjent. Det er noen utfordringer med å ha biler som står i garasjer på vinterhalvåret, da bremsene ruster lett. Det kan også være vanskelig å skaffe deler, i allefall om du ønsker originale deler, da de må bestilles fra Amerika. 

- Når man først er bitt av bilbasillen, så er det vanskelig å slutte,  forteller Tiller. 

En blå liten lastebil, gammel bil
Uten sammenligning er dette dagens kuleste bil ved Amfi Surnadal

I tillegg til Amerikanske biler, var det også samlet noen ungdommer med sine "rånebiler" og bilinteresserte med veteranbiler.

Powered by Labrador CMS