Eirik William Sæter Lediard.
Eirik William Sæter Lediard.

Satser fullt på håndballen

Publisert

Eirik William Sæter Lediard startet på minihåndball, og har vært med på idretten siden da. Han har også vært med på andre idrettsgrener opp gjennom årene, men det er håndball som definitivt har utmerket seg som favoritt. Derfor var valget enkelt da han skulle velge linje for videregående skole.

Kombinerer skole og håndball

Håndball-linje med studiespesialisering var midt i blinken da den målrettede ungdommen får ta utdanning samtidig som han får en hverdag fylt med håndball på et høyere nivå. Så det er en fornøyd elev som tar veien fra Surnadal til Lillehammer.

– Jeg har hørt at noen av de som har gått på NTG før har hatt treninger hver dag, og ofte flere ganger om dagen, sier han forventningsfullt.

God start

Det første året bor elevene i et hybelhus, en stor blokk to minutters gange fra skolen. Der vil han få god kontakt med medelevene, men han har allerede blitt litt kjent med de han skal gå sammen med gjennom hospitering og opptaksprøve.

Grunnen til at han søkte seg dit, var for å få fortsette å spille håndball, og det mest mulig og på et høyere nivå. Han ser virkelig frem til å få bli oppfulgt av de flinke menneskene der som kan idretten svært godt.

– De har et veldig bra treningsopplegg, og jeg har allerede fått startet med det. Og de har mye fokus på forebygging av skade, sier den engasjerte spilleren.

Spent tid i møte

Eirik spiller både back og linje. Den største drømmen er å få spille på et høyt nivå i eliteserien, og aller helst få være linjespiller på landslaget.

I høst skal han spille for LFH09 – Lillehammer Fåberg Håndball, så det blir treninger både på skolen og i fritiden. I september skal laget hans til Bodø for å spille kvalifisering til Bring-serien, noe som blir veldig spennende.

Det er med stor iver Eirik drar til Lillehammer på søndag. Skolestarten ved NTG Håndball Lillehammer er tidlig, så mandag morgen er han i gang.

Trollheimsporten ønsker den lovende spilleren masse lykke til med studiene og håndballkarrieren.

Powered by Labrador CMS