Eirik Vang Aas, Gauldal Sykkelklubb

- Det var godt med et ritt hvor alt klaffet

Eirik Vang Aas var en av flere nordmenn som deltok i "U6 Cycle Tour" i Tidaholm, Sverige. Under dette arrangementet tok han sin karrieres første seier.

Publisert Sist oppdatert

Touren fant sted fra den 12.-17. juli, og var sammensatt av seks etapper. Det var i den fjerde etappen at alt skulle klaffe for Vang Aas.

- Jeg lå topp 10 sammenlagt, og visste at jeg måtte prestere for å holde på sammenlagten. Dette var også den hardeste etappen, og den eneste med litt bakker.

Vang Aas kan videre fortelle at han like før touren i Sverige syklet "Tour Te Fjells", som resulterte i at denne etappen ble hans åttende på rad. Med en lett forkjølelse, 30 varmegrader i luften og 187 km foran seg hadde han ikke høye forhåpninger for etappen.

- Jeg følte meg skikkelig dritt i starten av rittet, men tenkte jeg måtte ta det en runde av gangen.

Under rittet var det et skikkelig hardkjør, og Vang Aas var del av flere bruddforsøk. Mange ryttere ble hengende etter, men det var et samlet felt som gikk inn i den siste runden, blant dem Vang Aas selv.

- Feltet var fullt av spurtsterke ryttere fra både Sverige, Danmark og Norge. Jeg var klar over at jeg ikke hadde noen sjanser i en spurt, så da det var igjen 4 km, rykket jeg fra i en motbakke.

Vang Aas fikk selskap av en annen rytter fra et profflag i det han rykket, og de samarbeidet helt inn til mål med å holde resten av feltet unna. Det ble en sluttspurt mellom de to.

- Heldigvis var jeg sterkest i spurten.

Vang Aas forteller at det var en ubeskrivelig følelse å vinne en etappe i et så prestisjefylt ritt, og samtidig få ikle seg den rosa ledertrøyen. Ledertrøyen klarte han å beholde ut etappe fem.

- Det var godt med et ritt hvor alt klaffet.

Gauldal Sykkelklubb, klubben Vang Aas sykler for, tok en tredjeplass sammenlagt i touren.

Powered by Labrador CMS