Mange taekwondo-kledde ungdommer oppstilt ved friidrettsbanen på Øye
Gjengen som deltar på ungdomsleir.

Ungdomsleir i Surnadal

Søndag 23. juni til torsdag 27. juni ble den andre treningsleiren for ITF Taekwondo i år avholdt i Surnadal. Med cirka 170 ungdommer mellom 12 og 16 år på plass, var det bare å hive seg i treningen.

Publisert Sist oppdatert

Leiren åpnet slik en typisk Taekwondoleir i Surnadal gjør. Alle samles, stilles opp i idrettshallen og har ei felles økt for å åpne leiren før de deler seg i forskjellige grader og belte-farger. I år var det fire deltagere fra Surnadal Taekwondo Klubb.

Taekwondo utøvere ute på gressbanen
Det blir fort trangt i hallen, og derfor trener en gjeng ute.

På ungdomsleiren var det en annen instruktørstab enn det var på 60+ leiren. Det var og med en del flere instruktører. Flere er på landslaget, og alle instruktørene er svært dyktige.

Instruktører som står på rekke med svarte belter
Her stilles det opp en sterk instruktørstab. Dette er utrolig flinke folk med mye kunnskap.

Grandmaster Andresen og avdelingsleder Gunnar Rugsveen, som var på 60+ leiren, stilte selvfølgelig også opp under ungdomsleiren.

Utøvere i hallen
Oppvarmingene er fulle av konkurranser og diverse leker

Ungdommene skal igjennom to økter om dagen, en økt som varer to timer, og en avsluttende økt som var en og en halv time. Innholdet på øktene varier, og man vil kunne lære mye nytt som deltager.

Tautrekking
Det går hardt for seg under oppvarmingen.

Mandag hadde ungdommene sin første dag med to økter. Morgenøkten som begynte så tidlig som klokken 10 var stort sett preget av mønster og litt annen pensumtrening.

Jente med langt hår som er fokusert på øvelsen
Respekt er viktig i Taekwondo, både for instruktører og utøvere. Her skal alle gi og få respekt.

Økt to var sparrings-rettet, og her var det flere som fikk prøve sparring for første gang. Det kan være litt ubehagelig å stå ansikt til ansikt for å slå og sparke hverandre, men instruktørene hadde lagt opp ei plan for å gi nye utøvere en myk start, samt en positiv opplevelse av sparring.

Sparring med hansker og hjelm
Sparring er delen av Taekwondo hvor to utøvere skal treffe hverandre for å score poeng. ITF Taekwondo operer med semi-kontakt.
Utøvere med hjelm
Her øver de på å bli truffet, det er viktig å bli komfortabel med å bli truffet. Da blir det mye morsommere å sparre.
Gutter som sparker mot hverandre
Sparring i Taekwondo operer med semi-kontakt

Under øktene gjelder det å ha fokus, stå-på vilje, disiplin og tåle litt smerte. Det er mye tung fysisk trening over mange dager, samt at det sliter på konsentrasjonen. Men ungdommene beviser at de er meget utholdende, og de ser ut til å storkose seg selv om de tar flere push ups enn det motivasjonen vil.

Utøvere som gjør pushups
Det er ikke mangel på fysisk trening under sommerleir.

Treningsleirer er en ypperlig plass å bli kjent med andre jevnaldrende som driver med samme sport i andre klubber.

Sparringsdriller, mange jenter med gult belte
Her drilles teknikken om og om igjen.

På kveldstid har det blitt arrangert diverse aktiviteter som disko og limbo. Akkurat som på 60+ leiren, har det sosiale ett stort fokus.

Smilende jenter
Det var mange smil under øktene.

Sommerleirer er ikke bare fysiske trening. Det handler også om det sosiale, det å skape sikkerhet i seg selv, forbedre seg i en sport man liker og slite litt for å oppnå resultater. Slike leirer kan være svært givende, og mange reiser hjem og gleder seg til neste år, selv om det var slitsomt til tider.

Powered by Labrador CMS