Elviejs Makaris, Janis Balandins, Knut Bergli, Øyvind Knudsen og Håvard Stensønes

Nå blir det skøytebane på Øye

Publisert Sist oppdatert

Om alt går etter planen, vil den nye skøytebanen ved Øye stadion stå klar til bruk neste helg. En ivrig dugnadsgjeng i Surnadal Blades har lagt hockeyvant rundt den 20 x 51 meter store banen, og lørdag startet jobben med vanning.

- Vi får hjelp av Surnadal kommune til å koble oss på vannet i dag, slik at vi får starte arbeidet. Etter hvert vil vi ta i bruk vår egen ismaskin, sier Knut Bergli.

Skøytebanen vil være åpen for alle, og Surnadal Blades håper og tror at dette vil bli et populært tilbud.

- Å gå på skøyter er et lavterskeltilbud. Du trenger bare et par skøyter og en hjelm, og det er selvsagt helt gratis å bruke banen. Vi ser også for oss at dette er et aktuelt tilbud for skolene. Å gå på skøyter i kroppsøvingstimen må være supert, smiler Bergli.

Bergli er en av tre medlemmer i styret i Surnadal Blades. Med seg har han styreleder Janin Balandins og Øyvind Knudsen.

Balandins forteller at de har mange planer for skøytebanen gjennom vinteren.

- Det blir skøyteskole og hockeytreninger for barn. I tillegg ser vi for oss at vi kan arrangere disko med musikk og lyseffekter. Vårt hovedmål er å få flest mulig barn ut på isen, sier han.

Elvijs Makaris og Øyvind Knudsen i splitter nytt klubbantrekk

Surnadal Blades ønsker å takke sponsorer for støtten de har fått.

- Uten velvillige sponsorer har ikke dette vært mulig. Vi ønsker spesielt å nevne Sparebank 1 Nordmøre og Surnadal kommune, som er våre største bidragsytere. Kommunen bevilget 80 000 kroner til prosjektet, og i tillegg får vi leie banen og bruke strøm. Vi må også nevne Trondheim kommune som ga oss kjøleanlegg i gave. Det setter vi svært stor pris på, sier Balandins.

Klubben har store planer for utvikling av skøytebane i Surnadal.

- På sikt ønsker vi kunstisbane under tak ved siden av idrettshallen. Vi har konkrete planer, og målet vårt er å realisere drømmen innen tre år, sier Balandins og Bergli.

Du kan følge med på Facebooksiden sin Surnadal Blades for siste nytt

Vanningen har startet!
Powered by Labrador CMS