Kjell Runar Otnes fra SpareBank1 SMN, Daglig leder Hilde Staveli Sollid og banksjef Berit Skralthaug

Surnadal ungdomsklubb fikk årets julegave fra SpareBank1 SMN

SpareBank1 SMN i Surnadal valgte å gi årets julegave på 100 000 til ungdomsklubben. -Klubben er et verdifullt tilskudd til bygda, sier banksjef Berit Skralthaug.

Publisert Sist oppdatert

-Vi er veldig glade og takknemlige for denne gaven, sier daglig leder i frivilligsentralen i Surnadal, Hilde Staveli Solli. Vi fikk spørsmål i forkant om det er noe ekstra vi har lyst til å gjennomføre, og det er det sjølsagt. Dermed ble vi oppfordret til å søke. Pengene kommer godt med, nå får vi gjort ting vi ikke hadde hatt mulighet til ellers.

Staveli Solli har allerede planlagt hva de skal bruke en del av pengene på. Blant annet vil de prøve å få til et par dagsturer. Klubben er åpen for to aldersgrupper, mellomtrinnet og ungdomstrinnet. Disse har hver sine åpningstider. Planen er å arrangere en gratis tur for hver gruppe.

Klubben låner ut forskjellig sportsutstyr til brukere, nå vil de også gi tilbud om tid i Sæterlia.

-Vi tenker å kjøpe et par sesongkort i Sæterlia som medlemmene kan låne, sier Staveli Solli. Disse kan vi låne ut i en periode for de som har lyst til å bruke bakken. I Sæterlia kan de leie utstyr. Vi har foreløpig ikke bestemt hvor lang denne perioden skal være enda, men det kan for eksempel være snakk om en uke.

Verdifullt tiltak

-Ungdomsklubben er et kjempebra tilbud, sier banksjef Berit Skralthaug. Her kan alle unge ha et sted å møtes, også de som ikke er med på idrett eller andre fritidsaktiviteter. Det er veldig fint at de har utstyr som ski, skøyter og truger som ungene kan låne gratis.

Skralthaug mener klubben er et verdifullt tilbud for de som bor i bygda, men at den også kan være en viktig faktor for å gjøre det attraktivt for folk til å bosette seg her.

-Lokalene er veldig fine og koselige, mener Skralthaug. Her er det fint å møtes etter skolen.

Her er bankens begrunnelse for valget av mottaker til årets julegave:

SpareBank 1 SMN gir kr 100.000 i julegave til Surnadal Ungdomsklubb:

Vi gjør dette for at ingen skal stå utenfor i Surnadal

Gjennom sitt samfunnsutbytte ønsker SpareBank 1 SMN å bidra til at færre barn og unge havner utenfor fellesskapet. En rekke organisasjoner som jobber for å hindre utenforskap i Midt-Norge får derfor midler til ulike tiltak og aktiviteter.

I Surnadal er det Surnadal Ungdomsklubb som får kr 100.000 i støtte nå i førjulstida.

- I vår gikk vi ut og spurte vår største eier, folk i Midt-Norge, om hvordan de vil at vi skal bruke samfunnsutbyttet – den delen av vårt overskudd som går tilbake til regionen. 10.000 personer svarte, og med årets julegave lytter vi til det mange var enige om, sier Berit Skralthaug, banksjef i Surnadal.

Majoriteten av innspillene fra folk i Midt-Norge gikk nemlig på det å bidra til like muligheter for regionens yngre garde. Banksjefen er derfor glad for at SpareBank 1 SMN har muligheten til å gi et bidrag til dette som en julegave til barn og unge i Surnadal.

- Klart det føles godt. Og det føles også helt riktig. Selvsagt skal samfunnets rettmessige del av overskuddet gå til det som folk i regionen er opptatt av, sier hun.

- Slike møteplasser er kanskje spesielt viktige etter en lang periode med korona og restriksjoner på nettopp det å møtes, sier banksjefen. Derfor er det viktig at Ungdomsklubben får midler til å utvikle driften videre og bli enda mer attraktiv for barn og ungdom.

Powered by Labrador CMS