Julie Larsen har allerede begynt å ta imot pasienter på tannklinikken i Rindal.
Julie Larsen har allerede begynt å ta imot pasienter på tannklinikken i Rindal.

Starter arbeidskarrieren på enmannsklinikk i Rindal

Julie Larsen synes det er spennende og utfordrende å starte yrkeskarrieren som eneste tannlege på en liten klinikk. Hun valgte å søke jobb i Rindal av flere grunner, ikke minst fordi hun trives i rolige omgivelser med naturen rett utenfor stuedøra.

Publisert Sist oppdatert

Den forrige tannlegen i Rindal gikk av med pensjon til jul, og klinikken har stått tom i noen måneder. Nå har lokalene fått en liten oppussing, og den nye tannlegen starta i jobben første uka i august.

Julie Larsen kommer fra Oslo. Hun forteller at hun ble ferdig med tannlegeutdanningen i vår. Hun var bestemt på at hun ville jobbe offentlig, slik at hun får mulighet til å jobbe med alle pasientgrupper. Å jobbe i en enmannsklinikk er utfordrende, men samtidig er det en veldig god mulighet til å bli godt kjent med yrket og få se hele spekteret av faget, synes hun. Her i Rindal er det ikke aktuelt å spesialisere seg på ett fagområde, slik som man ofte gjør på større klinikker.

Hun synes også at det er godt å komme seg ut av byen, og har landet i rolige omgivelser med naturen rundt seg. Hun setter pris på mulighetene for friluftsaktiviteter i Rindal, og området rundt Igltjønna synes hun er veldig fint. Hun har ingen tilknytning til Rindal fra før, men hun hadde kjørt igjennom området og lagt merket til at det er fin natur her.

– Jeg følte at dette kunne være noe for meg, sier hun.

Den nyansatte tannlegen skal samarbeide med Orkdal tannklinikk. Kollegaene i Orkland har laget et opplegg for henne i starten, slik at hun er godt forberedt på jobben. Det setter hun veldig stor pris på. Hun skal jobbe sammen med tannleger fra Orkdal på tannklinikken på Løkken en dag i uka, og hun gleder seg til å bli kjent med de nye kollegene der.

De første dagene på jobb har det vært mest fokus på å gjøre klinikken i Rindal klar igjen etter oppussingen, og sørge for at alt av nødvendig utstyr er på plass. Noen pasienter har allerede vært innom, og hun regner med at det snart blir større pågang nå som ferietida er over.